ЦСКА стигна до битка за Лига Европа!

Червените спечелиха очаквана победа срещу аматьорите от Торшавън

ЦСКА стигна до битка за Лига Европа! | StandartNews.com

ЦСКА стигна до плейоф за влизане в групите на Лига Европа!

"Червените" спечелиха очаквана победа с 3:1 срещу електротехниците и готвачите от  аматьорския Торшавън и чакат своя съперник между Базел и  Анортозис. За жалост и този път публиката на ЦСКА трябваше да пее извън стадиона.

Срещата започна с очакван натиск на българския тим, който в първите седем минути изпълни шест корнера. В 8-ата минута Мазику шутира силно, но над вратата. Секунди по-късно пробив отдясно на Кери завърши с изстрел на фланговия футболист, но Хансен спаси.

Натискът на ЦСКА  даде резултат в 27-ата минута. При поредната си атака червените комбинираха пред наказателното поле на гостите. Санкаре изведе Соу сам срещу Хансен и таранът пусна топката покрай стража за 1:0.

Второто попадение  бе въпрос на време и то дойде в 38-ата минута. Санкаре овладя в наказателното поле на тима от Фарьорските острови и пусна към Йомов, който след хубав диагонален шут по земя с десния крак вкара за 2:0.

През второто полувреме ЦСКА контролираше мача, но една неочаквана грешка в защита в 60-та минута позволи на гостите да намалят - 2:1. Ситуацията в този момент се промени и "червените" трябваше да внимават много.

В следващите минути в играта на "червените" се забеляза смущение, а гостите се активизираха.

Всичко си дойде на мястото в 83-та минута. Чудесният отново Жул Кейта вкара третото подадение за тима.

До края на мача нямаше какво особено да се случи и ЦСКА спечели срещата, с мисъл за големия мач от плейофите. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай