ЦСКА-София стана за резил в Испания

Столичани загубиха с 1:3 от унгарци

ЦСКА-София стана за резил в Испания | StandartNews.com

 

ЦСКА-София допусна загуба с 1:3 от Академия Пушкаш във втората си проверка през зимната пауза. В Испания, столичани изиграха слаб мач срещу едва 9-тия в Унгария. "Червените" допуснаха съперника да поведе с 3:0, а Тиаго вкара почетното попадение за "армейците" в края на срещата. Головете за Академия отбелязаха Арабули (54), Латифи (62) и Трайковски (65). 

Срещата започна равностойно, като първото положение бе пред вратата на Черниаускас, но той справи със ситуацуята. Следващата възможност се откри пред Чорбаджийски, който стреля с глава след добро центриране на Пинто, но стражът на унгарците спаси. Малко след това на Черниаускас отново му се наложи да се намесва, след хубав изтрел на Арабули. По-късно пропуски направиха Джеси и Перейра, като ударите им минаха покрай вратата на Пушкаш. Преди почивката Черниаускас отново показа класа, като отрази плътен удар на Кнежевич. Така на почивката двата тима се прибраха при резултат 0:0.
Втората част започна по-добре за Академия. В 54-ата минута Арабули се възползва от грешка в отбраната на столичани и разпечата врата за 1:0. Няма и десет минути след това, унгарците водеха вече с 2:0. Те създадоха отлична атака, а автор на попадението бе Латифи. Секунди по-късно резултата вече беше класически. След изпълнение на корнер последва разбъркване в наказателното поле на ЦСКА-София, а Трайковски беше на точното място в точния момент и прати топката в мрежата на "червените" за трети път. В 73-ата минута Десподов опита късмета си, но ударът му се отби в крак на противников играч и излезе в корнер. В 80-ата минута играч на Академия опита да отбележи със задна ножица, но стреля в аут. Минута след това столичани върнаха едно попадение. Евандро намери Тиаго, който сам срещу вратаря не сбърка за крайното 1:3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай