ЦСКА с Купата, Пенев се разплака!

Червените спечелиха с 1:0 оспорван финал срещу Арда

ЦСКА с Купата, Пенев се разплака! | StandartNews.com

Във втори пореден финал след миналата година, този път ЦСКА не допусна грешка и спечели Купата на България! Червените спечелиха с 1:0 в много тежък мач срещу достойния си опонент Арда

Това е Купа номер 21 в историята на ЦСКА, последната беше преди пет години.

Над 20 000 въодушевени фенове бяха на трибуните, огромна част от които в червени фланелки.

Още в четвъртата минута червените организираха опасна атака отляво. Последва пас на Синклер към Варела, който шутира от 15 метра, но Караджов спаси.

Арда отговори с опасно центриране от фаул, което Тонислав Йорданов засече, но ударът му от 7-8 метра не намери целта. Дори да бе отбелязал, голът нямаше да бъде зачетен поради засада.

В 25-ата минута Бусато спаси топовен шут на Мартинов от 23 метра. Само 60 секунди по-късно стражът на червените повтори упражнението, отразявайки нов изстрел на Мартинов.

Въбще през първата част Арда даде сериозен отпор за считания за фаворит тим на ЦСКА. Това за момента донякъде повтаряше сценария от миналогодишния финал, когато Локомотив Пд излъга "червените" с дузпи.

В 57-та минута Спас Делев стреля от изгодна позиция от фаул, но над вратата на Бусато.

И през втората част тежката битка продължаваше. В 65-та минута Бусато спаси вратата си след остра атака на Арда и изскочил нападател срещу него.В тима на ЦСКА определено имаше напрежение в тези моменти.

Публиката не спираше да подкрепя червените,очевидно търсейки начин да промени сценария.

И това стана! ЦСКА натисна в края на мача и голът дойде. В 85-та минута отлично включилият се  Бисмарк Чарлз разстреля Караджов - 1:0 за ЦСКА. 

В минутите до края "червените" удържаха контрола на мача и заслужиха триумфа!

Стадионът приветства и треньора на ЦСКА Любослав Пенев, който се разплака. Много аплодисменти и за момчетата на Арда, които се представиха чудесно и бяха равностоен съперник.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай