Търновец подобри националния рекорд на 200 метра бруст

Любомир Епитропов атакува и олимпийския норматив

Търновец подобри националния рекорд на 200 метра бруст | StandartNews.com

Любомир Епитропов направи силна атака на олимпийски норматив "А", подобрявайки на световното първенство в Южна Корея един от емблематичните национални рекорд в мъжкото ни плуване. 20-годишният търновец спря хронометрите на 200 м бруст на 2:11,78 мин. и завърши 25-и в предварителните серии. Епитропов подобри националния рекорд на Михаил Александров от 2:11,94 мин., постигнат също на азиатска земя – на Олимпийските игри в Пекин, на 12 август  2008 г.
Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) го постигна от 7 коридор на трета от шестте серии на 200 м бруст, при заявено време 2:13,86 мин., което бе най-доброто му лично постижение. Олимпийският норматив „А“ е 2:10,35 мин.
“Плуването ми се получи, поизпуснах третото 50 метра с около 5-6 десети, но имайки предвид часовата разлика, умората и голямата жега и влажност тук, сме доволни. Беше и голямо изпитание да се събера, след така да кажем не силното начало, от което всъщност съм по-доволен“, сподели Епитропов. “Имаме върху какво да работим и следващияj път се надявам плуването да е по-близо до олимпийски норматив „А“, допълни той.
Най-бърз австралиецът Матю Уилсън с 2:07,29, доближил се още в пресявките опасно близо до световния рекорд на японецът Ипей Ватанабе - 2:06.67.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай