Треньор с драматични признания за мача Фюри - Уайлдър

Става въпрос за момента на нокдауна на Фюри

Треньор с драматични признания за мача Фюри - Уайлдър | StandartNews.com

Треньорът на Тайсън Фюри – Шугър Хил Стюард сподели през какви емоции е преминал по време на третия сблъсък с Дионтей Уайлдър. „Циганския крал” нокаутира „Бронзовия бомбардировач” в 11-ия рунд, за да запази световната си титла в тежка категория на WBC.

Той обаче преживя кризисен момент в четвъртия рунд, когато бе повален на два пъти в нокдаун.

По думите на Стюард, той не е бил притеснен от случващото се в онзи момент на ринга. Напротив, специалистът е вярвал, че Тайсън не е наранен от точните попадения на американеца и точно това споделя пред Sky Sports, връщайки се към мача на 9 октомври.

„В онзи момент си помислих „Събери се, стани. Не повтаряй тази грешка”. Видях, че е добре, че не е наранен. Това е инстинкт. Рундът продължаваше, но аз вече започнах да следя други неща, които бяха по-важни, за да му ги кажа на почивката. Така или иначе, нямаше какво да направя”, връща се назад треньорът, цитиран от Boec.bg.

Шугър Хил допълва, че е бил на 100 процента убеден, че Фюри ще продължи да доминира в мача. „Основното след този рунд? Дишането. Трябваше да възстановя дишането му, да се отпусне преди следващия. Бях 100 процента уверен, че е добре и той го доказа, като контролираше изцяло мача от 5-ия рунд натам”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай