Старозагорска ученичка с медали от Балканиада по ориентиране

На Балканиадата в Хърватия Националният отбор на България се класира на първо място с общо 32 медала

Старозагорска ученичка с медали от Балканиада по ориентиране | StandartNews.com

Старозагорската ученичка Яна Илиева от единадесети клас в ГПЧЕ "Ромен Ролан и национална състезателка по спортно ориентиране спечели три медала на Балканиадата (SEEOC*) в Загреб, Хърватия.

Яна заслужи доверието да представи България в по-високата за възрастта ѝ група „Жени до 20 години” и бяга във всички дисциплини - средна дистанция, спринт, дълга дистанция и щафети.

Спечели титла Балкански шампион в щафетите със съотборници Яна Пенева и Карина Георгиева. Така златните момичета в група „Жени до 20 години” допринесоха за крайната статистика от 5 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медали от щафети за България.

Яна Илиева завоюва сребърен медал на дългата дистанция, в спринта спечели бронзов медал, а на средната дистанция зае почетното шесто място и се качи на подиума. С това старозагорката продължи успешното си представяне от 2019 г.в Молдова , където стана Балкански шампион с два златни медала в дисциплините – спринт и дълга дистанция. Представянето й на двата форума я утвърди като един от най-добрите млади таланти в Югоизточна Европа.

На Балканиадата в Хърватия Националният отбор на България се класира на първо място с общо 32 медала – 12 златни, 13 сребърни и 7 бронзови. Второ място в  класирането по нации зае Румъния, а трето – Турция от 9 участвали държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай