Старата песен. Пропуски и нова загуба за ЦСКА в Европа

Червените отстъпиха на Бодьо Глимт зад полярния кръг

Старата песен. Пропуски и нова загуба за ЦСКА в Европа | StandartNews.com

Дори и зад полярния кръг, ЦСКА тази есен играе по един и същи начин мачовете си в Европа. Нови пропуски, нови пропилени шансове и поредна загуба в Лигата на конференциите. Този път с 0:2 от Бодьо Глимт в Норвегия.

Първата опасност бе пред червената врата. Домакините организираха добра комбинация пред наказателното поле на ЦСКА - София в третата минута, която завърши с шут на Ботеим от десетина метра фронтално срещу Бусато, но стражът изби.

В 6-ата минута сантиметри не достигнаха на Ботеим да вкара в празната врата след центриране отляво. Пет минути по-късно Ботеим отново се озова на стрелкова позиция и шутира опасно, но покрай вратата.

Сериозният натиск на норвежците бе материализиран в 25-ата минута. Пелегрино намери с великолепен дълъг пас Брунстад, който майсторски вкара с труден удар от въздуха в долния десен ъгъл на Бусато.

В 45-ата минута Пелегрино излезе очи в очи с Бусато, но шутира покрай дясната греда. В тази ситуация играчът на Бодьо бе в засада, но такава не бе отсъдена, а в този турнир няма ВАР.

Поредните пропуски в турнира за ЦСКА. Това стана в 56-та минута, когато след два поредни корнера "червените пропуснаха добри възможности чрез Кайседо и Лам.

Нов отличен шанс за ЦСКА - пропилян от Кайседо в 80-та минута, след слаб удар с глава.

След това дойде ред и на любимеца на Стойчо Младенов - Вилдсхут, да стреля нескопосано от поредната добра ситуация за червените. Да се чуди човек, откъде е този инат на треньора да налага този безименник в състава и да трови живота на феновете.

Отново надмощие на ЦСКА над свой съперник в турнира и отново пълна немощ в атака. Като под индиго се развиват мачовете на армейците в Европа през този сезон.

И пълно потвърждение! След новите купища пропуски, ЦСКА отново бе наказан - в 84-та минута Ботейм направи 2:0 за Бодьо. В последните секунди гредата спаси червените от трето попадение в мача.

Това е осмото поредно гостуване без победа за червените в Европа.

Така армейците остават на последно място в групата с една единствена спечелена точка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай