Случи се! Стойчо Младенов най-после удари Лудогорец

Червените спечелиха дербито с 1:0

Случи се! Стойчо Младенов най-после удари Лудогорец | StandartNews.com

ЦСКА победи Лудогорец с 1:0 в последния мач за годината! Това е и първи шампионатен успех на армейците над разградчани под ръководството на Стойчо Младенов.

Така преднината на Лудогорец на върха е стопена само на 2 точки, което обещава гореща пролет в първенството.

Домакините започнаха този двубой далеч по-активно, като главно действащо лице на терена бе Яник Вилдсхут.

ЦСКА пропиля първото сериозно положение в мача с настъпването на 14-ата минута. И по-скоро, късметът спаси Лудогорец в този миг.

Удар именно на Вилдсхут срещна гредата.  в 34-та минута Йомов мощно нахлу в наказателното поле на гостите, но стреля слабо и вратарят Падт изби.

Някои отсъждания на съдията Железов изнервиха червената публика, която изсипа сериозни ругатни по него.В края на полувремето Бусато се намеси решително пред вратата на ЦСКА.

В началото на втората част сериозно пиротехническо шоу от страна на публиката на ЦСКА прекрати мача за няколко минути.

Стойчо Младенов бе пренапрегнат и спореше със съдиите, за което получи жълт картон.

Лудогорец можеше да извади късмет в 64-ата минута, когато Алекс Сантана изненадващо стреля от средно разстояние и без малко кълбото не посети мрежата на сюрпризирания Густаво Бусато. 

След това червеният натиск продължи, имаше меллета пред вратата на Лудогорец, но без гол.

Но голът дойде! В 77-та минута Матай засече неспасяемо с глава центриране и откри ризултата. До този момент натискът на ЦСКА в крайна сметка даде резултат.

Точно в края на редовното време Мухар получи червен картон и червените трябваше да играят 8 минути добавено време с 10 души.

С много дисциплина и спокойни разигравания, но и със стратегическо бавене на играта и сблъсъци на терена, ЦСКА стигна до  изключително важната победа срещу Лудогорец.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай