Скандал - и на Острова се захапаха на олигарси

Юрген Клоп нападна Челси и Манчестър Сити

Скандал - и на Острова се захапаха на олигарси | StandartNews.com

Напрежението по време на трансферния период преди началото на сезона във висшата лига на Англия очаквано взе връх.

Юрген Клоп изригна в атака срещу Манчестър Сити и Челси - два от конкурентите на неговия Ливърпул за титлата във Висшата лига.

Сезонът започва в събота, а "червените" на Клоп ще защитават златото.

В интервю за Радио BBC, германецът обясни защо неговият клуб не прави трансфери за второ поредно лято.

"Поставени сме в различна ситуация - призна Клоп. - Живеем в ужасна несигурност, включително икономическа. Но явно не за всеки е така. Някои клубове са собственост на държави и на олигарси, това е истината. Ние сме различен клуб.

Ясно като бял ден е за кого говори треньорът - Сити е собственост на концерн, пряко ръководен от кралското семейство на ОАЕ с президент - вицепремиера на Абу Даби шейх Мансур, а Челси - от Роман Абрамович.

Достигнахме финал в Шампионската лига, после спечелихме този турнир, а след това и титлата в Англия с тази стратегия на клуба ни. Няма да променим това, за да се държим като Челси.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Солскяр също бе част от превюто на сезона от тази медия.

"Тази година е странна и различна, всички се съобразяваме с това... Е, почти всички... Не можем да харчим милиони и милиони...", каза норвежецът.

Сити вече даде над 200 милиона евро за нови играчи, а Челси е близо до 300-милионната граница. Всички останали клубове във Висшата лига са сравнително "тихи" на пазара заради несигурната ситуация с пандемията.

"Виж, Сити е друга работа. Там явно няма проблем с кризата. Все още не мога да разбера и как им се размина с наказанието от УЕФА, което бе отменено от Спортния Арбитражен съд. Изобщо - има неща във футбола, които са извън логиката.", каза мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо.

Атаките към двата клуба, пилеещи пари, са основателни. Въпросът е, че и в Англия, както и у нас, започнаха да се атакуват на олигарси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай