Шокираща победа! Украинецът Усик размаза Джошуа насред Лондон

Двамата боксьори изкараха пълните 12 рунда по 3 минути, като показаха страхотна игра

Шокираща победа! Украинецът Усик размаза Джошуа насред Лондон | StandartNews.com

Украинецът Oлександър Усик шокира Антъни Джошуа и цялата боксова общественост, след като победи британската суперзвезда насред Лондон. Усик надигра категорично досегашния световен шампион в тежка категория и му отне титлите в категории WBA, WBO, IBF и IBO след триумф с единодушно съдийско решение в своя полза - 117:112, 116:112 и 115:113.

Украинският левичар смълча почти 70 хиляди души по трибуните на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", които не спираха да подкрепят местния любимец Джошуа, но си тръгнаха разочаровани.

Двамата боксьори изкараха пълните 12 рунда по 3 минути, като показаха страхотна игра.

Усик, който бе обединен световен шампион в полутежка категория преди да премине при най-тежките, нанесе едва втората загуба в професионалната кариера на Ей Джей - досега той бе губил единствено от Анди Руис. 34-годишният нов шампион вече има 19 победи в 19 мача на професионалния ринг, като последните три от тях са в тежка категория, а първите шестнадесет - в полутежка.

Мачът, в който нямаше нито един нокдаун, се разви изцяло по вкуса на Усик, който е третият боксьор в историята с титли в полутежка и тежка категория след Ивендър Холифийлд и Дейвид Хей.

Украинецът залагаше на много движение и финтове още в първия рунд, в който нанесе няколко удара по съперника си. Втората част бе сходна, а в третия и четвъртия рунд украинецът запази превъзходството си, като на няколко пъти успя да разтърси Джошуа.

Британецът се съвзе и опита да атакува повече, но отново разчиташе на чиста сила, а не на тактика и чисто боксови движения, както правеше съперника му.

В шестия рунд Ей Джей най-накрая напомни за себе си, нацелвайки на няколко пъти противника си, а в седмия рунд и двамата се хвърлиха в атака, разчитайки на все повече комбинации от удари. Джошуа намери добре Усик с няколко ъперкъта в осмия рунд, но в последвалия девети украинската звезда отново надигра британеца.

В десетия рунд Усик имаше аркада над дясното око, докато Ей Джей бе със силно подуто дясно око. Това бе може би най-откритият рунд в мача досега, а в единадесетия рунд Усик пак разклати Джошуа с няколко леви крошета.

При навлизането в последната част, единственият шанс за британската суперзвезда бе нокаут, до какъвто не се стигна, а дори напротив - украинецът остана на косъм от това да нокаутира именития си съперник, който дълго време не успя да стане от ъгъла си след края на мача, пише dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай