Шок за Джокович. Медведев го разби!

Сърбинът се размина с огромната си мечта

Шок за Джокович. Медведев го разби! | StandartNews.com

Новак Джокович се размина с календарен Шлем в тениса, след като категорично бе надигран от Даниил Медведев на финала на US Open с 0:3 сета (4:6, 4:6, 4:6) за два часа и 17 минути игра.

Руснакът спечели първата си титла от Големия шлем в третия си опит и удържа на обещанието си. Ден по-рано той каза, че ще попречи на Ноле към голямата цел.

Да спечелиш и четирите титли в Големия шлем в рамките на един сезон е нещо, с което все още може да се хвали само Род Лейвър.

Победа на Ноле щеше да му донесе 21-а титла в Шлема, с която за първи път в кариерата си щеше да задмине големите си съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Брадли Купър, Стивън Болдуин и Бен Стилър бяха сред тези на трибуните, които чакаха да станат част от историята. 

 25-годишният Медведев става първият шампион в Шлема за страната си от 2005-а, когато Марат Сафин триумфира на Australian Open. Прави го като №2 в света и дава заявка, че иска лидерското място, което засега ще продължи да принадлежи на Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай