Севиля отново мачка в Лига Европа (ВИДЕО)

Испанците се оказаха прекалено голяма хапка за Лацио

Севиля отново мачка в Лига Европа (ВИДЕО) | StandartNews.com

Севиля e първият отбор, класирал се за 1/8-финалите на втория по сила клубен турнир Лига Европа. Испанците надвиха Лацио и във втората среща този път с 2:0. Те победиха и на Олимпико преди седмица, но с минималното 1:0. Така с общ резултат 3:0 играчите на Пабло Мачин очакват следващото препятствие по пътя към финала.

Срещатата на "Рамон Санчес Писхуан" започна вихрено. Още в шестата минута в състава на домакините трябваше да бъде извършена принудителна смяна, след като Ескудеро се контузи и бе заменен от Промес. По-късно пропуски направиха Лулич и Каталди, а в 20-ата минута Севиля взриви трибуните. Милинкович-Савич сгреши в средата на терена, което даде възможност на Бен Йедер да направи скоростен пробив. Французинът намери в наказателното поле Сарабия, който веднага стреля. Стракоша изби, но Йедер добави отблизо 1:0. До края на полувремето домакините контролираха действията на терена. Първо Андре Силва не намери целта, а след това Стракоша парира удар на Силва. В крайна сметка първото полувреме завърши без гостите да успеят да нанесат нито един точен удар.

Второто полувреме започна също доста динамично. Шут на Силва рикошира в Раду и премина в опасна близост до вратата на Стракоша, а след това Лацио създаде най-чистата си възможност до момента. В 55-ата минута Милинкович-Савич намери Ачерби зад гърба на отбраната на Севиля. Централният бранител стреля от движение, но Вацлик изби. В 60-ата минута Васкес спря непозволено пробив на Ромуло и си изпроси втори жълт картон. В 60-ата домакините останаха с човек по-малко, тъй като Васкес получи втори жълт картон заради това, че спря непозволено пробив на Ромуло. Гостите се опитаха да върнат попадението, но без успех. Кайседо изведе добре Имобиле в 68-ата минута. Нападателят прехвърли Вацлик, но и вратата му. Така "римските орли" пропуснаха още една златна възможност.

В 71-вата минута численото равенство на терена бе възстановено, след като Марушич удари с лакът Меса и заслужено получи директен червен картон. Край на интригата сложи Пабло Сарабия в 78-ата минута. Той добре комбинира с Навас и завърши хладнокръвно с удар в далечния ъгъл - 2:0. До края на срещата и двата отбора не направиха нищо запомнящо се. Така играчите на Пипо Индзаги напускат турнира рано-рано и се съсредоточават в срещите от серия "А", както и за купата на Италия, където се изправят срещу Милан на полуфинал. Севиля пък ще се опита отново да спечели втория по сила клубен турнир. Всеки път, когато отборът досега достигаше тази фаза, впоследствие печелеше трофея в Лига Европа.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУКhttps://www.youtube.com/watch?v=llDhZieen3o

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай