Сблъсъкът на доскорошните лидери в Серия А и дерби в Ередивизи

Програмата на спортните канали на А1 ще ни предложи и едно голямо европейско дерби

Сблъсъкът на доскорошните лидери в Серия А и дерби в Ередивизи | StandartNews.com

Двата доскорошни лидера Милан и Наполи се изправят един срещу друг в 18-ия кръг на Серия А. И двата отбора започнаха сезона по възможно най-добрия начин, но в последно време изпитват затруднения и сега излизат в изключително важен директен сблъсък, който да ги остави в борбата за първото място преди края на годината.

Наполи стартира шампионата с 8 поредни победи и дълго време оглавяваше класирането, след което последваха няколко грешки, които пък доведоха Милан на първото място. През миналата седмица и „росонерите“ изпуснаха лидерството, и начело на Серия А в момента е Интер с 40 точки, Милан е 2-ри с 39, а Наполи е с 36 т. на 4-та позиция.

Сега Милан и Наполи се изправят един срещу друг на „Сан Сиро“, като двата тима нямат право на повече грешки. Двубоят е в неделя вечер, на 19 декември, от 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

През уикенда има и още един любопитен мач в Италия, като в него ще се изправят Рома и заемащият 3-то място Аталанта. Този двубой е в събота от 16:00 ч. и също ще бъде излъчван по MAX Sport 3.

Програмата на спортните канали на А1 ще ни предложи и едно голямо европейско дерби, а именно големия сблъсък на Нидерландия между Фейенорд и Аякс. Интригата е двойна, тъй като двата отбора в момента заемат съответно 3-то и 2-ро място в Ередивизи с равен брой точки, по 36, и със само точка изоставане от лидера ПСВ Айндховен. Иначе Аякс влиза в двубоя със сериозно предимство от последните директни срещи с Фейенорд. В последните 4 мача грандът от Амстердам неизменно излиза победител, без дори да допусне гол в дербито, като в тези двубои записа 2 победи с по 3:0 и веднъж с 4:0. Статистиката в последните 10 мача пък показва, че Аякс е спечелил 8 пъти, 1 мач е завършил наравно и само веднъж победата е била за Фейенорд, макар и с разгромното 6:2 преди 2 години.

Сега силите обаче изглеждат изравнени и изходът от двубоя непредвидим. Кой ще надделее зрителите ще разберат на 19 декември от 15:30 ч. по MAX Sport 2.

В LaLiga тази седмица като най-интересен сблъсък се очертава Севиля – Атлетико Мадрид. Севилци са на 2-ра позиция и дават сериозна заявка, че няма да изпуснат мястото си в топ 4 през този сезон. Тимът е с 34 точки, докато Атлетико е с 29 и заема 4-та позиция. Двубоят е в събота от 22:00 ч. и е част от програмата на MAX Sport 4.

Традиционно MAX Sport 4 ще покаже и още интересни двубои от испанския шампионат, сред които и тези на Барселона и Реал Мадрид. Барса е домакин на Елче в събота от 19:30 ч., а Реал приема Кадис в неделя вечер от 22:00 ч.

Този уикенд MAX Sport започва излъчването си на тазгодишното издание на Купата на Франция. Турнирът вече е на фаза 1/32-финали, като на този етап се включват и отборите от Лига 1. В петък, събота и неделя ще бъдат излъчени мачове с участието на Пари Сен Жермен, Лил, Лион и Монако. Тези и още много интересни двубои до финала на турнира зрителите ще могат да гледат по MAX Sport през този сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай