Роналдо купи отбора, от който стартира кариерата му

Сред останалите кандидати за клуба бяха собствениците на Пари Сен Жермен и Ливърпул.

Роналдо купи отбора, от който стартира кариерата му | StandartNews.com

Легендарният бразилски нападател Роналдо стана собственик на втори футболен клуб. 45-годишният бизнесмен от няколко години е мажоритарен акционер в испанския Валядолид, а сега се сдоби с контролния пакет акции и на родния си отбор - Крузейро, пише dir.bg.

Кариерата на Феномена започна именно от този клуб, където той изигра 47 мача, в които вкара 44 гола между 1993 и 1994 година, а след това пое към Европа, където разгърна таланта си и се превърна в един от най-великите в историята.

Крузейро е четирикратен шампион на Южна Америка, но в момента е във втора дивизия на Бразилия и изпитва сериозни финансови затруднения. И точно в най-трудния момент на сцената излезе Рони, който подава ръка на първия си тим.

Сред останалите кандидати за клуба бяха собствениците на Пари Сен Жермен и Ливърпул. 

“Имам за какво да се отплатя на Крузейро и искам да върна клуба там, където му е мястото. Чака ни много работа. Амбициите са налице. Искам Крузейро пак да бъде велик отбор”, коментира Роналдо след сделката.

До 2019 година Крузейро бе един от четирите отбора в Бразилия, заедно със Сао Пауло, Фламенго и Сантос, които никога не бяха изпадали от елитната дивизия.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай