Решаващи битки в Шампионската лига тази вечер

Тази вече има 8 мача от груповата фаза

Решаващи битки в Шампионската лига тази вечер | StandartNews.com

Тази вечер се подновяват битките от петия предпоследен кръг в групи от Е до Н на Шампионската лига, в които ще се определят някои от сигурните участници в осминафиналите. Няколко отбора са вече много близо до следващата фаза.
Сред тях е италианският шампион Ювентус, който в миналия кръг допусна изненадваща загуба у дома с 1:2 срещу Манчестър Юнайтед в група Н и днес има нужда само от точка срещу Валенсия, за да продължи напред кръг преди края. В същото време “червените дяволи” приемат аутсайдера Йънг Бойс и победата за тях е задължителна. Манчестър Юнайтед ще се класира напред, ако победи, а в същото време Валенсия не успее да победи в Торино. Йънг Бойс е извън битката за плейофите, но има минимален шанс за третото място, като той минава през победа на “Олд Трафорд”.
В група G вниманието приковава битката за върха в Рим между местния Рома и действащия носител на трофея Реал Мадрид. През септември Реал победи в Мадрид с 3:0, но оттогава тимът бележи спад, като същото може да се каже и за “джалоросите” в Серия А.  Шампионската лига обаче е друг турнир и двата тима са длъжни да покажат ново лице.
В другия мач от групата ЦСКА Москва приема Виктория Пилзен. Руският тим има минимални шансове за осминафиналите, но победа или едно минимално равенство ще им гарантира продължаване в Лига Европа. 
Изключително интересен сблъсък се очертава в група F, където един от главните фаворите за трофея Манчестър Сити гостува на Лион. “Гражданите” ще търсят реванш от французите за загубата у дома с 1:2 на 19 септември. Лион трябва да постигне поне точка, за да запази шансове за осминафинал, а тя може да се окаже и достатъчна, ако в другия мач от групата Хофенхайм и Шахтьор Донецк също не се победят.
В група Е пък Байерн приема Бенфика. Баварците са лидер в групата с 10 точки и им е нужно поне равенство за 1/8-финал. Тимът от Лисабон върви трети с 4 и се нуждае от задължителен успех, последван от победа на гръцкия АЕК над Аякс, за да запази някакви имагинерни шансове да продължи напред. Двубоят е важен за баварците, които са под напрежение в Бундеслигата, а в Германия вече открито търсят заместник на треньора Нико Ковач.

Програмата:

Група Е

АЕК - Аякс
Байерн - Бенфика

Група F
Хофенхайм - Шахтьор Донецк
Лион - Манчестър Сити

Група G
ЦСКА Москва - Виктория Пилзен
Рома - Реал Мадрид

Група Н
Ювентус - Валенсия
Манчестър Юнайтед - Йънг Бойс

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай