Раева разкри откъде ще излязат Златните момичета на бенефиса

Очаква ви космически взрив от емоции на бенефиса, обеща президентът на федерацията

Раева разкри откъде ще излязат Златните момичета на бенефиса | StandartNews.com

Космически взрив от емоции, много изненади, грандиозен спектакъл... Нещо невиждано очаква всички фенове на художествената гимнастика по време на бенефиса на ансамбъла, Невяна Владинова и Катрин Тасева на 16 декември в София. 

Само това издаде президентът на федерацията Илиана Раева, която беше специален гост в предаването "Тази неделя". 

"Много е емоционално всичко. Всички сме завладени от това, което предстои. Ще бъде един грандиозен спектакъл. Ще бъде нещо, което не е виждано на нашите ширини. Не мога да издам. Тези, които ще дойдат да се сбогуват с този отбор, Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ели Бинева и Теодора Александрова, ще преживеят едни уникални минути. Ще бъде най-големият подарък, който ще получат предколедно от тези момичета - музика на живо, по невероятен начин ще бъдат представени нашите момичета, ще си припомним великите моменти", загатна Раева и добави:

"По цял свят тези момичета ги обожават. Светът ги аплодираше, имаше невероятно силни коментари - не само от българските журналисти. Много изненади сме подготвили. Ще има гости от чужбина. Подготвяме нещо, което заслужава този велик отбор, Неви, Кати, Ели и Теодора. Искам тези момичета да излязат не през парадната, а през златната, диамантената врата. Те ще носят това велико нещо, което сътвориха. Колко българи накараха да се чувстват горди?! Те са един социален феномен. Където и да отида - по улицата, в магазин, хората с такова щастие ме прегръщат, поздравяват ме. Това е много велико нещо, което те и целият екип сътвориха. Очаква ви космически взрив от емоции! Това е сънят на момичетата, на всички нас, на всички вас. Успяхме този златен медал, който толкова дълги години го чакахме, да е във витрината на България".

Момичетата от ансамбъла - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, ще сложат край на своите кариери, след като спечелиха златния медал от олимпийските игри в Токио. В "Арена Армеец" на 16 декември за последно пред публика своите съчетания ще представят и индивидуалните гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева, а специални гости ще бъдат грациите, които също бяха част от ансамбъла - Елена Бинева и Теодора Александрова.

Българският ансамбъл успя да спечели още един сребърен и два бронзови медала в многобоя от световни първенства в периода 2017-2021 г. Раева разкри, че е видяла нещо специално в момичетата, подбрани от треньора Весела Димитрова, още в първото представено съчетание.

"Когато ги събрахме и Весела Димитрова ги пое, ние се подготвяхме за олимпийските игри в Рио де Жанейро. Когато се върнахме и видях съчетанието, направено от нея, как го играят, ме побиха тръпки. Първата ми мисъл беше, че такъв отбор не сме имали. Те бяха докоснати. Те бяха специални. Те бяха избрани. Те са съчетание на изключителен характер, голям талант, силен характер, талантливи гимнастички. Те успяха да изградят невероятен отбор, силен дух, който сме го възпитавали в залата", заяви Раева.

Тя каза, че след края на кариерата на момичетата ще продължи да им помага с каквото е нужно и се гордее, че са успели да изградят силни характери, благодарение на спорта.

"Спортът на високо ниво дава изключителни възможности във всяко едно отношение. До 20 години си опознал целия свят, запознал си се с толкова различни хора, преодолял си болката. Животът е радост и болка. Преминаваш през такава мелница, водовъртеж, катарзиси. Това са основните неща, които изграждат една личност. Момичетата нищо не са загубили, а само са спечелили. Навремето всички бяха свикнали, че сме обидени и разплакани. Вижте ги тези момичета и предишните от Рио - те сияят, щастливи са. Аз съм човек, който никога няма да допусне те така да си заминат. Имам планове и за тях. Искам тези момичета да са устроени прекрасно в живота - да имат своите апартаменти, своята кола, работа, която да им носи щастие. Искам да се чувстват осъществени и силни в живота. Постигаме го и съм много щастлива", категорична е Раева.

Преди дни тя и съпругът ѝ - бившият футболист и настоящ мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков, отпразнуваха 38 години от сватбата си.

"Не съм сядала да анализирам как "Да"-то е все още "Да". Предполагам това е благодарение на пътя, който изминахме заедно, на всичко хубаво и лошо, на успехите ни в личен план, невероятните моменти, които сме преживели заедно. Връзката в спорта е много голяма. На мен ми се наложи да възкресявам художествената гимнастика, на него му се наложи да възкресява "Левски". Съдбите ни някак си са преплетени по много невероятен начин - и като мъж и жена, и като професионалисти", разкри Раева.

Двамата се радват на две дъщери - Славея и Виолета, и вече на три внучки.

"Семейството е най-важното нещо в моя живот. Семейството е моята крепост. Винаги съм усещала огромна подкрепа от страна на Наско, на моите две дъщери, на цялото семейство. Щастлива съм, че става все по-голямо и по-голямо. Вече имаме три внучки, на които много се радваме - Илиана, Емили и Асияна", каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай