Пулев смачка Уебстър

Българският боктсьор записа голяма победа

Пулев смачка Уебстър | StandartNews.com

Българският боксьор Тервел Пулев записа голяма победа над американеца Дешон Уебстър, която му донесе колана за Интерконтиненталната титла на WBA в зала "Колодрума" в Пловдив. По този начин Тервел продължи мощния си поход към Топ 20, изигравайки пълни 36 минути (12 рунда) и бе обявен за победител след 12 рунда, съобщи Нова телевизия.

Двубоят на по-малкия от братята Пулеви срещу американския представител беше последният в програмата на специалната галавечер, подготвена от Кубрат и мениджъра Ивайло Гоцев.

Дешон Уебстър е на 28 години и има 12 победи (6 с нокаут), 2 равни мача и 2 поражения. Тервел от своя страна е с перфектна статистика до момента - 14 победи (12 с нокаут) от 14 мача.

На официалния кантар нашият боксьор излезе с 3 килограма по-тежък от съперника си - 90.700 килограма срещу 87.750.

По-рано тази вечер по време на мача между Спас Генов и Леван Шоня на трибуните в зала "Колодрума" в Пловдив се е разразило меле между зрителите, предаде gong.bg. От какво е продиктувана агресията на столовете не стана ясно, но бързата намеса на охранителите преустанови амбицираните бойци край ринга, докато Генов и Шоня играеха страхотен дуел помежду си.

ПЪРВИ РУНД

Още в самото начало Пулев се опита да създаде дистанция от опонента си, който бързо търсеше клинчовете. Българинът вкара дясно кроше в главата и серия от ъпъркъти на съперника си. Уебстър от своя страна опита да вкара ляво кроше, но без успех, а контрата на Тервел бе същата, и то точна. Работата на Пулев с крака беше доста умела в първия рунд, като американецът трудно се ориентираше в обстановката на ринга в Пловдив.

ВТОРИ РУНД

Дясната ръка на Уебстър работеше добре и той се опитваше да нанесе серия от крошета, но Тервел се защитаваше умело. След това нашият боксьор вкара силен ъпъркът в тялото на опонента за края на втория рунд. Последва прав удар с дясната ръка, който разби носа на американеца. Имаше моменти, в които и Уебстър удряше тежко, но контраакциите на Пулев бяха страхотни.

ТРЕТИ РУНД

Ляв прав и ляво кроше за старт на третата част от нашия боксьор. Уебстър продължи да се навежда при добрите атаки на българина. Пулев стана много агресивен в средата на рунда, опитвайки да сломи гарда на Дешон. Уебстър вкара опасно ляво кроше, но страхотен десен ъпъркът и кроше от страна на Тервел го разколебаха. Боят продължи с размени на удари между двамата боксьори.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Пулев остана недоволен от някои отсъждания на рефера, който не правеше никакви забележки на Уебстър за слабото му поведение, що се отнася до навеждането на главата. Съветите на щаба на Тервел бяха да се търси левия прав и генерално работата с лявата ръка. Уебстър отправи десен прав, но ударът бе париран с великолепен ляв прав. Темпото беше добро, а българинът не даваше чести шансове на опонента да атакува. Тази част бе по-оспорвана, след като Тервел вкара ляв прав и две други добри попадения, но рундът свърши.

ПЕТИ РУНД

Уебстър се измъкна от унищожителна контраатака на Пулев, след като някак „се скри”, а ударът на Тервел завърши във въжетата. Опитите на Пулев не спряха дотук и той нанесе серия от крошета в главата на Уебстър, но последва тежък ъпъркът. След това имаше експлозивен удар от Пулев, но Уебстър пак избяга.

ШЕСТИ РУНД

Дешон Уебстър продължи да търси въжетата, където очевидно се чувстваше по-добре, докато Тервел в шестия рунд бе една идея по-пасивен. Последва неточен удар от американеса, но контраатакуващо кроше на Пулев попадна право в брадата му. Уебстър извади късмет, тъй като коленете на Пулев се огънаха. След това българинът нанесе силен удар в брадата на съперника си.

СЕДМИ РУНД

Бърз нокдаун на Уебстър. Надмощието на Тервел продължи с неистови темпове. Българинът пласираше удар след уар в главата на опонента, който едва се движеше. Последваха десни крошета в главата на Уебстър, а той дори не можеше да контраатакува контриращо.

ОСМИ РУНД

Пулев трудно успяваше да намери тялото и главата на съперника в началото на осмия рунд, но преднината му вече бе добра, докато американецът едва вдигаше ръцете си дори за гард. Рундът се проведе основно в средата на ринга, като и двамата боксьори запазиха спокойствие. И тази част протече добре за Пулев, който на два пъти имаше шанс да довърши мача, но Уебстър бързо се възстанови.

ДЕВЕТИ РУНД

Нашият боксьор пласира страхотно дясно кроше, но поредното навеждане на Уебстър го спаси от категоричен нокаут. Серия от дясно кроше и ляв ъпъркът. Прекрасен ляв ъпъркът в края на рунда, а Уебстър тичаше бързо към стола за почивка.

ДЕСЕТИ РУНД

Десетата част започна с добри десни прави от Пулев, който продължи да негодува заради странното отношение на съдията към срещата и навежданията на Уебстър. Атаките му бяха стихийни, а Уебстър играеше, само за да оцелее. Лявата ръка на Тервел заработи на началното в мача ниво и Уебстър трудно оцеляваше от ударите му.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Дешон Уебстър пласира страхотно ляво кроше в главата на българина, който остана непоколебим, макар ударът да беше тежък. Много добро дясно кроше дойде от Тервел, който с нов десен удар повали Уебстър на земята, но той бързо се изправи. Това не беше нокдаун за решенията на реферите. Пулев атакува мощно тялото на съперника си.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД

Последният 12-и рунд започна с маркиращи удари от Тервел, а Уебстър бе много активен, играейки на принципа „всичко или нищо”. Пулев вкара десен прав, а американецът отново падна в краката му. Двамата влязоха в серия, но ударите на Пулев не остана впечатлен от нагласата на американеца. Това бе и краят на мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай