Премиерът на Словения скочи на УЕФА

Не отмениха ключови мачове заради лакомия за пари, твърди Янша

Премиерът на Словения скочи на УЕФА | StandartNews.com

Премиерът на Словения Янез Янша критикува остро сънародника си Александър Чеферин, който в момента е президент на УЕФА. Според Янша, европейската футболна централа носи огромна вина за разразяването на пандемията от Covid-19, поради факта, че мачовете от европейските клубни турнири не са прекратени навреме и по-конкретно срещата от Шампионската лига между Аталанта и Валенсия. Янез Янша си позволи определения за действията на УЕФА като "престъпни" и "безотговорни".

"Чеферин позволи да се играят мачовете между Аталанта и Валенсия, както и други срещи в Европа през същите седмици. Не ги отмениха, защото са алчни за пари. Вижте какво последва в Италия и Испания. Covid-19 се разпространи в двете държави заради тези мачове, а след това и в останалата част на континента", обяви Янша.

"Ние словенците не сме имунизирани срещу тази болест. Това беше безотговорно и престъпно поведение от страна на Александър Чеферин и УЕФА. Интересуват се повече от парите, отколкото от здравето на хората. Докато европейската футболна централа е под неговото ръководство, той носи отговорност за нейните решения. Чеферин е престъпник. Световната здравна организация вече беше обявила пандемия преди изиграването на въпросните мачове. В резултат на неговото решение умряха десетки хиляди и още много ще починат от тази зараза", добави Янша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай