Пак расизъм в Англия! Опорочиха дерби в Лондон (ВИДЕО)

Дикторът на стадиона три пъти предупреждавал феновете на Тотнъм срещу Челси

Пак расизъм в Англия! Опорочиха дерби в Лондон (ВИДЕО) | StandartNews.com

Отново разсизъм в Англия! Този път неприятната случка стана по време на дербито между Тотнъм и Челси (0:2). В средата на второто полувреме капитанът на „сините” – Сесар Аспиликуета, отиде до главния съдия Антъни Тейлър, за да му обясни случка, която е станала със съотборника му Антонио Рюдигер. Германският бранител е съобщил на Аспиликуета, че е бил обиждан на расова основа, което е доста наболял проблем на Острова с години наред.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК

Все пак от английските медии доверяват, че дикторът на стадиона е направил обръщение, че расисткото поведение пречи на играта. До края на полувремето е последвало второ и трето предупреждение, а тристепенният протокол на УЕФА казва, че играта може да бъде прекратена, ако феновете са били предупредени два пъти преди.

На 7-и декември, в градското дерби между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, фен на „гражданите” бе задържан и съден за расистки освирквания към Фред, като в добавка имаше и маймунски жестове. Появи се дори видео в социалните мрежи, което набързо стана популярно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай