Откриха сезона в Мальовица с безплатни съоръжения, музика и игри

Мальовица е най-близкият до София ски курорт в Рила, с 3 писти, а вече и учебен плац

Откриха сезона в Мальовица с безплатни съоръжения, музика и игри | StandartNews.com

С напълно безплатни ски съоръжения, много музика, танци и снежни игри с награди стартира ски сезонът в курорта Мальовица. Водещ на откриването бе популярният Боби Ваклинов, който се погрижи за доброто настроение на гостите.

Мальовица е най-близкият до София ски курорт в планината Рила. Притежава 3 ски писти, а от тази година и специално обособен учебен плац.

През целия ден ски съоръженията работят безплатно, все още имате време да отидете още днес за едно безплатно нощно ски пускане.

За всички гости имаше и специална програма, на която присъстваше кметът на Самоков Владимир Георгиев, който поздрави гостите и пожела успешен зимен сезон.

На събитието взеха участие танцовият ансамбъл „Рила“ и възпитаничките на танцово студио „Кати денс“, които са известни с многобройните медали на международни състезания по танци. Под съпровода на много музика бяха организирани и няколко забавни снежни игри с награди, като най-голямата беше сезонна карта за безплатно ползване на всички ски съоръжения в курорта.

Малки и големи с широки усмивки се веселяха, целейки със снежни топки коледна украса, бе проведени семейно състезание с шейни, предимно мъже пък се включиха във футболен мач със ски обувки, а накрая много смях предизвика стрелбата с лък.

За сгряване организаторите бяха приготвили греяно вино, а спонсорите от Бианчи кафе раздаваха безплатно кафе и топъл шоколад.

„Радвам се, че днес на нашия снежен празник присъстваха толкова много любители на ски спортовете, както и на планината! На Мальовица великолепието на природата ти спира дъха. За това и огромните инвестиции в курорта са с мисъл за природата“, заяви Янко Аврамов от курортния комплекс.

Снежните забавления в курорта Мальовица през новия сезон са гарантирани от солидни количества сняг, изцяло ново осветление по целите писти, новоизграден учебен плац, още една гумена ски лента, която свързва ски съоръженията с обновения хотел „Мальовица“.

„С новото осветление на пистите ще гарантираме сигурни и безопасни нощни спускания, които ще се превърнат в наистина вълнуващо изживяване“, каза Янко Аврамов.

От курорта обещават съвсем скоро да пуснат и въртележка за най-малките гости на Мальовица.

Днес отвори и обновеният хотел „Мальовица“. В последните месеци е изградено изцяло ново крило със съвременен спа център с ултрамодерни съоръжения – няколко вида сауни, солна стая, парна баня, джакузита и други. Ремонтиран е и ресторантът, а шеф готвачът обещава обновено меню със специалитети за всички вкусове.

„Мисля, че с обновяването на хотела и ски съоръженията, както и с пускането на спа центъра, ще предоставяме 100% пълноценно ски преживяване! Да съчетаеш практикуването на зимни спортове и разходките в планината с релакса, който осигуряват спа процедурите, е гаранция за пълно презареждане на батериите!“ каза Янко Аврамов.

След ремонта на Централната планинска школа, през лятото бе изцяло обновен и ресторантът и. Изградена е панорамна, слънчева тераса с гледка към пистите.

„Мальовица ще остане не само едно от най-красивите планински кътчета, а и се превръща в прекрасно място за почивка сред природата, което предлага и удобствата, с които сме свикнали в модерните курорти“, смята Янко Аврамов.

От курорта са категорични, че са безкомпромисни към спазването на мерките за безопасност и противоепидемичните.

„На видни места сме поставили дезинфектанти на разположение на гостите. Изготвили сме и указателни информационни материали относно приетите противоепидемични мерки в целия курорт.“ каза Янко Аврамов.

Според мерките, наложени от Министерство на здравеопазването, по време на престоя на територията на лифтовете туристите трябва задължително да покриват своите уста и нос и да спазват дистанция от другите гости.

„Тази зима Мальовица остава безопасно място за практикуване на зимни спортове и почивка, далеч от градския шум. Зимните спортове и разходките в планината поддържат тонуса и укрепват защитните механизми на нашето тяло“, каза Янко Аврамов.

Курортен комплекс Мальовица има 3 ски писти, няколко хотела, Планинска школа и е начало на многобройни планински маршрути. Всички те се срещат на емблематичната Меча поляна, където се намира параклисът „Св. Иван Рилски“, който бе изграден от местната общност.

След като всички ски курорти в страната обявиха цените на лифт картите, стана ясно, че практикуването на зимни спортове на Мальовица е на половина по-евтино в сравнение с другите големи планински курорти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай