Официално: Джошуа - Усик на "Тотнъм" през септември

Трети мач за украинеца при най-тежките

Официално: Джошуа - Усик на "Тотнъм" през септември | StandartNews.com

Вече е официално! Антъни Джошуа и Олександър Усик ще се боксират на 25 септември на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон. Щабовете на двамата съобщиха, че са подписали договор. Мачът стана възможен, след като Арбитражният съд в САЩ нареди Тайсън Фюри да се бие за трети път с Дионтей Уайлдър.

През лятото трябваше да се проведе сблъсък между британските звезди Фюри и Джошуа, който да определи първия абсолютен световен шампион в бокса от началото на века. В крайна сметка Усик, официален претендент за пояса на Световната боксова организация (WBO), получава възможност да бие за титлата.

За украинеца това ще бъде трети мач при най-тежките, като до момента той има две победи. Усик беше абсолютен шампион в полутежката категория. Джошуа държи още два пояса - на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF).

За Ей Джей мачът ще бъде под №24 във Великобритания. Той ще се боксира на стадион за пети път след двубои на митичния лондонски "Уембли" и "Принсипалити Стейдиъм" в уелската столица Кардиф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай