Обрат! ЦСКА отново удари Левски в дербито /СНИМКИ/

Червените спечелиха порледна победа, сега с 2:1

Обрат! ЦСКА отново удари Левски в дербито /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Продължава червената доминация във Вечното дерби в последните години. ЦСКА победи Левски с 2:1 на националния стадион "Васил Левски".

При това - с обрат, какъвто не бяха правили скоро. Това е и осма поредна победа на Стойчо Младенов в мач номер едно в българския футбол.

Левски пък няма успех в дербито вече в осем поредни двубоя. 

Над 20 000 зрители пристигна на “Васил Левски”, въпреки че заради мерките официално бяха пуснати само 12 000 билета. Сектор “Б” и “Г” бяха пълни, като и в Сектор “В” имаше много повече от обявените първоначално максимален брой от 3000 зрители. 

Още с първата си атака “червените” имаха възможност, но Кери стреля с глава извън целта.

ЦСКА - София - Левски II част

В 10-ата минута хубава атака на “сините” можеше да доведе до гол, но за радост на Бусато ударът на Георги Миланов от 17-метра се отби в лявата града на бразилския страж. 

Играчите на Стойчо Младенов отвърнаха с бомбен шут на Кери, който Михайлов изби в 20-ата минута. Мухар в 24-ата минута също пропусна да се разпише. 

Няколко минути след това обаче футболистите в синьо матираха  ЦСКА.

Снимка 547940

Георги Миланов  със задна ножица на задната греда прати топката в мрежата на символичните домакините. 

ЦСКА - София - Левски II част

Секунди преди края на първата част обаче Кери възстанови равенството. Мазику поби отляво и центрира през цялата защита на “сините”, а връхлитащият Кери бе изпуснат от Димитров, след което пое топката с десния крак и от упор разстреля вратата на Левски за 1:1.

Снимка 547948

 

В 64-та минута ЦСКА стигна до пълен обрат в мача! Жорди кайседо получи хубав извеждащ пас и показа класа, матирайки Михайлов.

В 75-та минута Йоан Баи пропиля чудесен шанс да увеличи разликата за "чепвените".

Абсолютно същото нещо направи и Кайседо, няколко минути по-късно. Много големи пропуски на червените!

В края на мача ЦСКА пхродължаваше да има по-добрите възможности за гол. До ново попадение обаче не стигна и така армейците взеха нова важна победа в дервбито.

Така ЦСКА излиза трети с 16 точки, но и цели три мача по-малко от водача Ботев Пд. Левски остава на 11-та позиция с 8 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай