Няма пощада! И Юнайтед капитулира на "Анфийлд"!

Ливърпул спечели с 2:0 голямото дерби на Острова

Няма пощада! И Юнайтед капитулира на "Анфийлд"! | StandartNews.com

Все повече очертаващият се нов шампион на Англия Ливърпул продължи наказателната си акция. Тази вечер - 2:0 в голямото дерби срещу Манчестър Юнайтед. Това е победа номер 21 в 22 мача през сезона ввъв Висшата лига за "червените"!

С изключение на първите десетина минути, гостите от Манчестър Юнайтед бяха вкарани в такава центрофуга на "Анфийлд", че бяха абсолютни късметлии да изостават само с гол на почивката. 

Ливърпул поведе с попадение с глава на Ван Дайк в 14-та минута. В последвалия убийствен натиск на Ливърпул, след намесата на ВАР бяха отменени два гола - на Фирмино и на Вайналдум.

Това е поредната намеса на видеоповторенията, която поражда много коментари. В крайна сметка на полувремето с оглед на играта до момента, лидерите в първенството водеха само с 1:0.

В началото на второто полувреме Ливърпул имаше желание да реши мача. Мърсисайдци започнаха на изключително високо темпо и в рамките на пет минути създадоха няколко чисти положения.

Мохамед Салах пропусна невероятна възможност, като на два метра пред вратата не успя да насочи добре топката. Секунди по-късно Хендерсън уцели греда, като това бе част от ситуациите пред Де Хеа в този период. Малко по-късно и Мане се отличи с пропуск.

Пропуснатите възможности можеше да бъдат наказани. Последваха няколко минути, в които Юнайтед успя да мине центъра и на два пъти стигна в близост до вратата на Алисон. Първо Фред успя да пробие през защитата на домакините, но се забави с удара и топката мина покрай вратата. След това Марсиал пропусна отличен шанс.

В този период играта стана двуостра, с възможности и пред двете врати. 

В крайна сметка стана логичното - в последната минута на добавеното време Салах завърши светкавична контра и матира съперника - 2:0 и напълно заслужена победа.

Приказката и рекордите за Ливърпул продължават. А шампионската титла вече наистина изглежда много близо.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай