Няма почивка. Идва нова драма!

Англия - Германия. Това казва всичко

Няма почивка. Идва нова драма! | StandartNews.com

Вече се доказа, че снощи е била най-лудата вечер в историята на европейските първенства. Засега. 

И си мислим, че ни трябва малко почивка? Няма как да стане. Тази вечер от 19,00 часа, пред 45 000 на легендарния "Уембли" ездин срещу друг излизат Англия и Германия.

Сигурно тук трябва да спрем, защото това казва всичко.

Този сблъсък, с тонове история и драми зад гърба си, може отново да побърка Европа и света след няколко часа.

В случая има една особена причина. Никой не може да разбере с точност какво е състоянието на двата гранда. Особено при немците, които реедуват силни и скандално слаби мачове напоследък.

Англичаните като че ли са по-стабилни, но и там критикуват за липса на нападателен футбол.

Но чуйте германците! Вратарят и капитан на Бундестима Мануел Нойер и Джошуа Кимих обясниха, че Бундестимът винаги се е чувствал добре на “Уембли” срещу Англия и очакват с нетърпение двубоя.

Германските медии пък още преди двубоя с Унгария поискаха второто място в групата, за да се гостува в 1/8-финала в родината на футбола.

От гледна точка на статистиката то е абсолютно оправдано. За огромно огорчение на английските фенове, националният им отбор е в серия от 7 мача без победа на “Уембли” срещу този съперник.

Нещо повече, от легендарния стадион в Лондон, в стария и новия му вариант, Бундестимът си е тръгвал 6 пъти като победител, отбелязва goal.bg,

За последно Англия победи Германия в дома си на 12 март 1975 г. - 2:0, в приятелска среща=

После идва един мач, който причини най-голямата болка на английския футбол. На 26 юни 1996 г. Англия и Германия излизат на “Уембли” в 1/2-финален двубой от европейското първенство. Редовното време и продълженията завършват 1:1. 

При дузпите германците вкарват своите 6, а настоящият селекционер на Англия Гарет Саутгейт изпуска, за да бие Бундестимът с 6:5=

В последния мач на стария “Уембли” Англия пак губи от Германия - 0:1, в квалификация за световно първенство на 7 октомври 2000 г. Първата си загуба на новия вариант на стадиона “трите лъва” отново губят от неудобния съперник. Германия бие с 2:1 в спаринг, игран на 22 август 2007 г

Но статистиката има и свойството да търпи промяна. Ще я видим ли тази вече?.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай