Няма край. Скандалите с Джокович продължават

Сега се проверяват е негови документи за пътувания

Няма край. Скандалите с Джокович продължават | StandartNews.com

Шантавата история с Новак Джокович в Австралия продължава.

 Местните гранични служби започват ново разследване срещу световния номер 1 в тениса Новак Джокович. Вчера съдът в Австралия разпореди сърбинът да бъде освободен, след като в продължение на няколко дни бе държан в хотел за мигранти, тъй като визата му за влизане в страната бе анулирана при пристигането му на летището в Мелбърн.

Докато очакват решението на министъра по емиграцията Алекс Хоук, който може да се възползва от своето право еднолично да прекрати разрешението за пребиваване на територията на страната на Джокович, местните органи на реда ще проведат ново разследване, тъй като се оказва, че има още една нередност в граничните документи на Новак. Тя е свързана с негово пътуване до Испания в края на декември.

Ако Новак е подал невярна информация, това може да доведе до гражданска санкция за него. Документът в момента се разследва от австралийските власти и вероятно именно това бави решението на министъра по миграцията.От вчера Джокович тренира на "Рот Лейвър Арена" и се готви за участието си на Australian Open.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай