Нова драма с Джокович! Ще играе ли на Australian Open?

Австралия анулира визата му

Нова драма с Джокович! Ще играе ли на Australian Open? | StandartNews.com

Австралия отново попари тенесист № 1 Новак Джокович. Министърът на имиграцията Алекс Хоук използва правото си да анулира входната виза на Ноле, съобщи БНР, цитирайки The Age. Адвокатите на сърбина обжалваха решението, като развитие по казуса се очаква най-рано в събота.

"Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и добрия ред, базирайки се, че това беше в обществен интерес", каза Хоук.

"При вземането на това решение внимателно обмислих информацията, предоставена ми от Министерството на вътрешните работи, австралийските гранични сили и г-н Джокович. Адвокатите на спортиста посочиха, че ще обжалват решението, което може да доведе до забрана на Джокович да пътува до Австралия за три години", посочи още той.

Адвокатите на Джокович обжалваха и на извънредно съдебно заседание по-късно днес представител на правителството заяви, че австралийските власти няма да предприемат мерки за задържането на Джокович и депортирането му преди той да даде показания пред служители на имиграционните служби. Срещата е насрочена за събота сутринта.

Ако съдът потвърди решението за анулиране на визата, деветкратният победител от Откритото първенство на Австралия Джокович няма да може да защитава титлата си на започващия в понеделник турнир от Големия шлем в Мелбърн.

Сръбският тенисист пристигна в Австралия на 5 януари, след като получи медицинско разрешение за участие на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран против коронавирус. При пристигането му обаче визата му беше анулирана, а той - задържан в хотел за имигранти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай