Нов скандал! Задържаха Джокович на летището в Мелбърн

Сърбинът бил със сгрешена виза

Нов скандал! Задържаха Джокович на летището в Мелбърн | StandartNews.com

Новак Джокович, който предизвика ожесточена полемика след като получи медицинско изключение да играе без ваксина на откритото първентсво на Австралия, беше задържан на летището в Мелбърн.

20-кратният шампион от турнири от големия шлем кацна днес следобед българско време, но властите не му позволиха да влезе в страната, след като се оказа, че има грешна виза. Ноле трябвало да подаде документи за специална апликация за хора без ваксина, но с медицинско изключение, което не бил направил. На място той е поискал нова виза, но на запитването от страна на гранишните служби към властите на щата Виктория, такава е била отказана. 

Участието на сърбина в тазгодишния първи турнир от Големия шлем в Мелбърн бе поставено под въпрос заради стриктните ваксинационни правила в страната, но въпреки това сръбската звезда обяви във вторник, че ще играе в надпреварата, след като получил медицинско изключение. След задържането му на летището и неяснотата дали ще влезе в страната обаче участието му отново не е сигурно.

Ноле си навлече много критики в Австралия заради опита му да заобиколи правилата. За него обаче се застъпи българската звезда Григор Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай