Ноле без телефон на терминала в Мелбърн, излезе му нов прякор

Наричат го не Новак, а "NoVax", което означава "не на ваксините"

Ноле без телефон на терминала в Мелбърн, излезе му нов прякор | StandartNews.com

Драмата със задържането на сръбската тенис звезда Новак Джокович в Австралия предизвика куп разнообразни реакции в социалните мрежи.

Феновете на сърбина скочиха гневно и обвиниха домакините, че правят всичко по силите си, за да не спечели пореден трофей, докато други оправдават реакцията на властите и призовават за подобни мерки спрямо всеки, който не зачита антиковид мерките.

Има и трета група от хора, която просто се забавлява на ситуацията и сравни положението на Джокович с това на героя на Том Ханкс във филма "Терминалът", който е затворен на летище заради невалиден паспорт.

Ликът на сърбина е на не един и два афиша на филма, като на много места го наричат не Новак, а "NoVax", което означава "не на ваксините", пише Блиц.

Джокович е изолиран в стая на летището в Мелбърн и пред вратата й охраняват двама полицаи, съобщи баща му Сърджан за белградското радио B92. 

Сърбинът не е ваксиниран, но получи разрешение от организаторите да участва на Аустрелиън Оупън, но оказа се, че това не е достатъчно. Ноле не е бил допуснат да напусне летището заради проблем с визата.

Според граничните власти, тя не била "подадена правилно", заради което се забавя придвижването на Джокович.

Сръбската медия Telegraf съобщава, че на Новак отнет телефонът и възможността да разговаря с хора от екипа си.

В момента няма яснота колко ще продължи изолацията му на летището, след като властите в Австралия очевидно също не знаят какво да правят - той е получил разрешение да играе на Australian Open с “медицинското изключение”, но не може все още да напусне охраняваната си стаичка в мелбърнското летище.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай