Не е сън! Наш Гришо надви великия Федерер

Димитров стигна полуфиналите на US Open след исторически мач

Не е сън! Наш Гришо надви великия Федерер | StandartNews.com

Датата 4 септември ще остане завинаги една от най-великите в историята на тениса що се отнася до България! Григор Димитров победи Роджър Федерер! Да, това не е сън, а реалност. Най-добрият ни тенисист надигра Маестрото в огромна петсетова драма – 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Всичко това се случи на централния корт "Артър Аш" в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Това е и първи успех на Гришо над великия Федерер. Той го направи от осмия опит.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

В първия сет нещата се развиха в полза на швейцареца. Федерер направи ранен пробив и след това той успя да спечели частта с 6:3 гейма. Вторият сет обаче бе за Гришо. Хасковлията заигра много стабилно и направи пробив. Стигна се до 5:3 за нашето момче, когато Федерер успя да върне пробива. Но веднага след това Гришо надви съперника си при негов сервис и изравни сетовете.

Щастливият Григор: Намерих ритъма си

Третата част Роджър отново показа колебания, но с опит и рутина успя да измъкна сета – 6:3. От първия гейм на четвъртия сет обаче Григор просто бе неудържим. Нашето момче усети, че Федерер не се чувства комфортно и започна да го кара да влиза в дълги разигравания. Това разколеба Роджър и Гришо спечели сета с 6:4 показвайки характер, тъй като при подаването си за частта той изоставаше 0:40, но обърна нещата. След това Федерер поиска намесата на фозиотерапевта, явно изпитвайки някакъв проблем. Роджър дори се прибра в съблекалнята, където остана няколко минути.

Федерер: Това е моментът на Гришо, не на моето тяло

В петия сет Гришо натисна здраво спусъка, а Роджър нямаше отговор. Българинът дръпна с два пробива и това означаваше историческия успех за нашето момче. Така след над 3:30 часа битка Димитров се класира за първи път на полуфинал на US Open и общо трети за него в турнири от Големия Шлем. За място на финала Димитров ще се изправи срещу руснака Данил Медведев.

Гришо срещу руснак в битка за финала

$960 000 за Гришо до момента в Ню Йорк

Гришо се завръща в Топ 25 на света

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай