„Моряците“ посрещнаха Жоро Илиев със смесени чувства

Полицаите свалиха плакат за легендата на Черно море

„Моряците“ посрещнаха Жоро Илиев със смесени чувства | StandartNews.com

Два дебюта се отличиха в неделния мач между Черно море и Локо Пловдив, който завърши 3:1 в полза на „моряците“. За домакините това бе Исмаил Иса, който вкара своя първи гол с екипа на „варненци“, а другият бе на бившият им капитан, Георги Илиев, който отново акостира на „Тича“, но с екипа на противниковия отбор.

Любимецът на „зелено-белите“ бе посрещнат с аплодисменти, но на стадиона имаше малцинство от фенове, които не таяха особено топли чувства към 37-годишния капитан. Сред аплодисментите и скандиранията в посока на Илиев се чуваха и освирквания, а някои дори добавяха с насмешка името Гриша Ганчев, напомняйки за скандала, в който играчи на Черно Море бяха заподозряни в задкулисно договаряне на мача с ЦСКА. Феновете на домакините дори бяха опънали плакат гласящ „Жоро Илиев завинаги един от нас. Капитанът е един, предатели много“ в непосредствена близост до треньорските пейки, но в началото на мача и след кратко напрежение по трибуните бяха принудени да го свалят.

Треньорът на Черно море призна, че се е притеснявал от раздори в публиката заради скандала от май месец, но и че е щастлив от подкрепата допринесла за крайния изход. „Хората, дойдоха на стадиона. Знаеха, че ще има някакво напрежение, не мога да кажа разделение, но съм много доволен от тях“ каза Илиан Илиев в интервю след мача. В действителност уважението към „ветерана“ не бе помрачено и в 21-вата минута, отговаряща на номерацията на екипа, с който играе полузащитникът, двубоят беше спрян за аплодисменти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай