"Манчестър Юнайтед" уволни Солскяер. Кой ще го замести?

Новината беше съобщена официално от "червените дяволи"

"Манчестър Юнайтед" уволни Солскяер. Кой ще го замести? | StandartNews.com

Оле Гуран Солскяер вече не е мениджър на футболния "Манчестър Юнайтед". Това стана ясно след официално съобщение в сайта на "червените дяволи". 

Раздялата между двете страни идва след загубата от "Уотфорд" с 1:4 в последния кръг на Висшата лига. 

Според медиите в Англия, ръководството е обсъждало рокадата цяла нощ след мача. Съобщението за уволнението се появи малко след 12:30 ч. българско време. 

Временен мениджър на "Манчестър Юнайтед" ще бъде бившият футболист на тима в периода 2006-2018 г. Майкъл Карик. В края на сезона от клуба ще мислят за постоянен вариант за този пост, като в момента фаворит е бившият треньор на "Реал" Мадрид Зинедин Зидан. 

За уволнение на Солскяр, който застана начело на "Юнайтед" през декември 2018 г., се заговори преди няколко кръга. Срещу "Уотфорд" тимът загуби за пети път в последните седем мача и затвърди слабото си представяне, като е на 12 точки зад лидера "Челси" след едва 12 мача.

За престоя си норвежецът не може да се похвали с големи успехи. През сезон 2020/2021 тимът игра на финал на Лига Европа, но загуби от "Виляреал". 

Статистиката сочи, че в 168 мача начело на "Манчестър Юнайтед" при Солскяер, отборът е записал 91 победи, 37 равенства и 40 загуби. В момента тимът е на 7-ми в класирането на Висшата лига.

"Оле винаги ще бъде легенда на Манчестър Юнайтед и със съжаление стигнахме до това трудно решение. Въпреки че последните няколко седмици бяха разочароващи, те не трябва да засенчват цялата работа, която той свърши през последните три години, за да изгради отново основите за дългосрочен успех", се казва в официалното съобщение на клуба.

"Оле си тръгва с нашите най-искрени благодарности за неуморните му усилия като мениджър и нашите най-добри пожелание за бъдещето. Неговото място в историята на клуба винаги ще бъде сигурно, не само заради историята му като играч, но и като велик човек и мениджър, който ни даде много страхотни моменти. Той завинаги ще бъде добре дошъл отново на "Олд Трафорд" като част от семейството на "Манчестър Юнайтед", се казва още в информацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай