Локо Пловдив удари два пъти хаотичните врачани

Алмейда и Георги Илиев вкараха за "смърфовете"

Локо Пловдив удари два пъти хаотичните врачани | StandartNews.com

Локо Пловдив откри 15-я кръг в efbet Лига с успех 2:0 над Ботев Враца на "Лаута". Головете за "смърфовете" вкараха Диниш Алмейда и Георги Илиев.

В 33-тата минута Диниш Алмейда получи пас от Един Бахтич на дъгата на наказателното поле. Португалецът си чукна топката до аутлинията и опита сякаш да центрира, но топката направи любопитна траектория и прехвърли Костов, удряйки десния страничен стълб. Така "смърфовете" поведоха с 1:0 след фамозното изпълнение на Алмейда. Попадението е четвърто за бранителя в рамките на 9 мача за Локомотив Пловдив. Секунди по-късно Бахтич центрира опасно в наказателното поле, но Ожболт не успя да отправи шут от непосредствена близост до вратата на гостите.

В 90-тата минута Димитър Илиев получи страхотен пас, влезе в наказателното поле, погледна и видя Георги Илиев, който бе абсолютно сам около дузпата, а рекордьорът по мачове в българския елит не сбърка на празна врата за 2:0.

Успехът връща "смърфовете" на второ място в класирането с 36 точки. Левски е трети с 35 преди гостуването на Ботев Пловдив в неделя. Врачани остават на незавидното 12-о място с 13 пункта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай