Легендарен боксьор с разкритие за Кобрата. Думите на Лесов

Участва в договорени мачове, смята Петър Лесов

Легендарен боксьор с разкритие за Кобрата. Думите на Лесов | StandartNews.com

Кубрат Пулев е приключил за големия бокс и затова участва в предварително договорени шоумачове - това смята бившият треньора на Кобрата Петър Лесов.

Спецът, който е най-младият български олимпийски шампион - само на 19 години печели златото в Москва 1980 година, взе отношение и по възможното изключване на бокса от олимпийската програма.

"Мачът на Кобрата срещу ММА боец в САЩ е предварителна договорка. Всичко е за пари, заяви Лесов в интервю за "Букмейкър Рейтинги".

 Поканили са го, нека отиде и да си вземе парите.

Те понеже знаят, че вече е приключил и го канят в такива шоу програми. Нали не си мислите, че ако беше срещу някой сериозен боец, щеше да се съгласи. Тук просто нещата са уговорени предварително за публиката. В Америка обичат зрелището.

Колкото до възможното изключване на бокса от олимпийските спортове - това е пълна глупост! Все пак мисля, че в крайна сметка ще се постигне някакво съгласие и нещата ще се оправят. МОК и АИБА ще си подадат ръце и боксът ще бъде на Игрите през 2028 година.

Не знам какъв е чак толкова проблемът, за да не могат да намерят примирие помежду си. Боксът и щангите са едни от основателите на олимпийските игри, срамота е да бъдат изключени!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай