Лацио съкруши Рома (ВИДЕО)

"Орлите" удариха три звучни шамара на "вълците"

Лацио съкруши Рома (ВИДЕО) | StandartNews.com

Лацио удари три звучни шамара на Рома в дербито на Рим. В срещата от 26-ия кръг на Серия "А", "орлите" разгромиха "вълците" с 3:0 Фелипе Кайседо изведе тима напред в резултата още в 12-ата минута 1:0. В 73-ата включилият се от пейката Чиро Имобиле реализира от дузпа за 2:0. Резервата Данило Каталди оформи класическата победа на Лацио в 89-ата минута.

“Орлите” бяха по-активният тим от самото начало и в 6-ата минута получиха шанс да излязат напред в резултата, след като бе отсъдено нарушение на дъгата на наказателното поле на Рома. Жуан Жезус игра непозволено срещу Хоакин Корея, а Луис Алберто застана зад топката на стреля в стената. 

 

В 12-ата минута Корея намери отлично Кайседо в наказателното поле на “вълците”, еквадорецът се измъкна, след което преодоля и стража Робин Олсен и изпрати топката в опразнената врата - 1:0 за Лацио. В 23-ата минута Рома за първи път от началото на мача застраши по-сериозно вратата на “бианкочелестите”, като Томас Стракоша изби с една ръка удар на Един Джеко. Така до края на полувремето играчите на Индзаги продължиха да са по-активни, но до попадение не се стигна. 
През втората част Дзанило опита да изравни с удар по земя но кълбото мина покрай вратата. Малко по-късно Флоренци също опита, но не сполучи.
В 72-ата минута Федерико Фасио бе изпреварен от Хоакин Корея и спря непозволено аржентинеца в наказателното поле. Това доведе до дузпа в полза на Лацио и появилият се в игра през второто полувреме за “орлите” Чиро Имобиле не сгреши от бялата точка - 2:0. Минута преди края резервата Данило Каталди с удар от дъгата на пеналтерията опъна мрежата зад Робин Олсен, който не се намеси по-най-добрия начин в тази ситуация. В добавеното време Александър Коларов набързо си изкара два жълти картона и остави Рома с човек по-малко. Двата тима продължават да са един до друг в класирането, като "вълците" заемат пета позиция с 44 точки, а "орлите" са шести с 41, но и мач по-малко. Лидер в класирането е Ювентус с 69 точки, следван от Наполи с 56, Милан с 48 и Интер с 47. Днес Наполи приема Ювентус в 21:30ч.

ВИДЕО ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай