Лацио попари Интер на Сан Сиро

Сергей Милинкович - Савич отново герой за "орлите"

Лацио попари Интер на Сан Сиро | StandartNews.com

Лацио нанесе тежко поражение на Интер на Сан Сиро с 1:0. В герой за гостите се превърна Сергей Милинкович - Савич, който реализира единственото попадение в 13-ата минута на срещата от 29-ия кръг на италианската Серия "А" . Домакините излязоха без голямата си звезда Мауро Икарди. С тази победата "орлите" заеха петото място с 48 точки в актива си, колкото има и шестият Аталанта. Интер, който е трети във временното класиране, има 53 точки, само две повече от четвъртия Милан. Лацио са и с мач по-малко.

Първата по-сериозна възможност бе за играчите на Пипо Индзаги. Чиро Имобиле отправи силен удар, но Самир Ханданович отрази. Малко след това Иван Перишич си опита късмета, но Томас Стракоша изби. 

Лацио излезе напред в резултата в 13-ата минута. Луис Алберто комбинира със Сергей Милинкович - Савич, който с глава реализира за 1:0!

В 25-ата минута бившата звезда на Лацио - Балде Кейта стреля, но Стракоша отново спаси. В 37-ата играчите на Интер вкараха, но съдията не зачете попадението, тъй като не бе дал сигнал за изпълнение.

По-късно Бастош бе близо да донесе доста комфортна преднина за Лацио, но Ханданович беше на мястото си и не позволи ново попадение във вратата на домакините. В следващата атака Томас Стракоша се намеси навреме и парира нов удар на Балде Кейта, а в добавеното време Луис Алберто пробва отново рефрлекса на Ханданович. Така "орлите" водеха с 1:0 на почивката.

През втората част Перишич опита да изравни, но албанският страж на гостите отново бе на висота. Фелипе Кайседо имаше отлична възможност до голяма степен да реши всичко в 55-ата минута. Той бе изведен от Имобиле, предоля двама защитници и стреля, но изстрелът му бе отразен от Ханданович. Лацио прие играта в своята половина, но продължи да бъде опасен на контраатака. В 61-ата минута Чиро Имобиле получи топката в наказателното поле и стреля, но не намери целта. Няколко минути по-късно Политано можеше да изравни, но шутира над вратата на римляните. През последните десетина минути Наинголан шутира опасно, но Стракоша запази мрежата си суха. Така Имобиле и компания взеха важни три точки и останаха в борбата за първите четири места, даващи право на участие в Шампионската лига.

 

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай