Криза? Челси отстрани Ливърпул за ФА Къп

Сините от Лондон спечелиха с 2:0

Криза? Челси отстрани Ливърпул за ФА Къп | StandartNews.com

Челси победи Ливърпул с 2:0 в Лондон и се класира на 1/4 финалите в турнира за Купата на Англия.

Това е трета загуба в последните 4 мача за европейския и световен шампион във всички турнири.

Това със сигурност означава, че Ливърпул влезе в нещо като миникриза, след феноменалната серия на отбора в последните две години.

Лондончани изиграха силен мач и заслужено стигнаха до успеха Вилиан откри резултата в 13-ата минута след неумела намеса на Адриан. Рос Баркли удвои аванса на "сините" в 64-ата минута.

Мърсисайдци имаха своите шансове през първата част, но тогава Кепа, който се завърна на вратата, направи поредица от отлични спасявания.

След почивката играта на "червените" бе безидейна, а Челси на два пъти пропусна прекрасни възможности за трети гол чрез Педро и Жиру

Челси бе мотивиран, игра рационално и оползотвори своите ситуации. В определени моменти тимът на Франк Лампард имаше и късмет /окобено през първата част/, но това е част от играта.

Със сигурност Юрген Клоп не дава приоритет на този турнир, откакто е начело на Ливърпул. 

Но сега тимът му бе под мониторинг заради загубата от Уотфорд през уикенда и неуспехът тази вечер засилва наплрежението върху тима, въпреки почти 100-процентовата шампионска титла на Англия.

Друг проблем е, че основни играчи на "червените" изглеждат излезли от форма, което може да е е допълнителна трудност в заключителния етап от сезона.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай