Кога екстрадират Джокович? Австралия иска отсрочка по делото

Съдът е отказал и решението трябва да бъде взето в първите часове на 10 януари

Кога екстрадират Джокович? Австралия иска отсрочка по делото | StandartNews.com

Австралийските власти са поискали отсрочка от 2 дни, за да се подготвят по-добре за изслушването по делото за екстрадиция на световния номер 1 в тениса Новак Джокович. Съдът обаче е отказал и решението трябва да бъде взето в първите часове на 10 януари. 

Това съобщават световните медии, които следят скандала със сърбина. Преди дни Ноле пристигна на континента, за да се включи в Откритото първенство на Австралия, получавайки специално разрешение да играе без поставена ваксина. Властите обаче го задържаха още на летището и в момента той се намира в хотел за мигранти. 

В понеделник (10 януари) Джокович, който има 9 титли от първия за годината турнир от Големия шлем, ще бъде изслушан и ще бъде решено дали да бъде допуснат на територията на Австралия или да бъде върнат в Европа. Той е свободен и сам да пътува обратно във всеки един момент, но тогава го грози забрана да влиза в страната през следващите 3 години. 

Адвокатите на сърбина поддържат тезата, че той няма как да се ваксинира, тъй като е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември. След тази дата обаче Джокович не е бил под карантина, като участва в няколко публични събития в родината си. 

Очаква се изслушването на двете страни да е публично и да започне около 1:00 ч. българско време в неделя срещу понеделник.

Организаторите на Откритото първенство на Австралия очакват именно това решение на съда, за да решат дали окончателно да отпишат Ноле от програмата на турнира, който започва на 14 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай