Христо Христов след Токио: Много ме прецакаха!

Ние бяхме перфектни, а това беше ощетяване, заяви щангистът ни

Христо Христов след Токио: Много ме прецакаха! | StandartNews.com

Фото Lap.bg

"Емоциите може да ги видите в очите ми. Бяхме безупречни, но ни прецакаха." Така 19-годишният щангист Христо Христов коментира съдийското решение, което го остави без медал на олимпийските игри.

Последният опит в изтласкването на световния шампион за младежи не бе признат от съдиите, което го лиши от бронз и първо олимпийско отличие за родните щанги от 2004 г.

В крайна сметка той остана пети в категория до 109 кг и съвсем логично бе крайно разочарован.

"Емоциите може да ги видите в очите ми. Това е страшно демотивиращо за един млад спортист, но ще си изкарам само позитивите и ще се върна още по-силен за следващата олимпиада", заяви Христов пред bTV.

"Който и да беше застанал на моето място, и на Божидар Андреев на мястото, щеше да разбере колко голямо е разочарованието. Много ме прецакаха! Прецакаха това, за което съм се борил толкова много време и не само аз, треньорът ми... родителите ми... Това беше нашият труд, нашият плод, който трябваше да оберем... а те ни ограбиха. Това е истината".

"Нямаме обяснение. Ние си знаем теорията, но ще е по-добре на този етап да го запазим в тайна. Евентуално скоро ще го разкрием. Има някой зад тази работа, щях да кажа човек, но това ще е прекалено достойно... да го нарека човек. Това не е човек. Разбирам да бях направил грешка или треньорът ми да беше направил грешка. Ние бяхме безупречни в опита си. Всички ми пишат колко зле са ме прецакали".

"Бяхме сигурни, че ще успея. Ние бяхме перфектни, а това беше ощетяване".

Той разкри и какво му е коствало да стигне до Токио: "Много лишения... прибирам се през 2-3 месеца вкъщи за по 2-3 дни. Имам малка сестра на две години, която не ме познава. Като ме види - бяга от мен. Изтървах раждането й, първите й стъпки, първите думи, първия рожден ден.", добави той и се закани, че ще даде най-доброто от себе си на следващите олимпийски игри в Париж и няма да позволи останалите да взимат решенията за медалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай