Хамилтън полетя в първата тренировка

Започна новия сезон във Формула 1

Хамилтън полетя в първата тренировка | StandartNews.com

Формула 1 се завърна. Проведе се първата свободна тренировка преди старта за Голямата награда на Австралия, с който се открива новият сезон. Световният шампион Люис Хамилтън летеше недостижим из обиколките и даде най-добро време, както и заявката, че най-после можем да го видим на върха на почетната стълбичка в Мелбърн след трудните стартове последните години. 

Британецът даде време от 1:23.599 минути, с което обиколката му стана недостижим норматив за останалите преследвачи. Съвсем логично зад него се наредиха двамата пилоти на Ферари, които се очаква и да са голямата му конкуренция този сезон. На второ място остана четирикратният световен шампион Себастиан Фетел, който записа време само с 38 хилядни по-слабо от това на Хамилтън. А трети в тренировката остана съотборникът му Шарл Льоклер с най-бърза обиколка от 1:23.673 минути. 

Назад останаха Макс Верстапен с Ред Бул на 193 хилядни от победителя, вторият пилот на Мерцедес Валтери Ботас на 0.267 секунди, а едва шести остана ветеранът Кими Райконен, който със своето Алфа Ромео изостана на повече от секунда зад времето на Хамилтън. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай