Кейн взриви "Уембли" в края

Англия се класира за 1/2 финалите в Лигата на нациите

Кейн взриви "Уембли" в края | StandartNews.com

Англия си извоюва мястото във финалната четворка в Лигата на нациите! "Трите лъва" надвиха с 2:1 Хърватия на 'Уембли" в решаващия мач на група 4 в Лига А на турнира. Така англичаните събраха 7 точки и успяха да изпреварят досегашния лидер Испания (6 т.). Хърватия (4 т.), от своя страна, отпада в Лига В, след като остана последна. Зрителите на митичния "Уембли" видяха зрелищен обрат на Англия от 0:1 до 2:1, а победното попадение бе дело на голямата звезда Хари Кейн 5 минути преди края на срещата.

Андрей Крамарич даде преднина на хърватите в 57-ата минута. Гарет Саутгейт обаче направи ключови смени, които промениха двубоя. Джеси Лингард изравни десетина минути преди края на срещата, а Кейн взриви трибуните след гол в 85-ата минута. Това бе 20-то попадение за нападателя на Тотнъм с екипа на неговата родина, което го изравни с Джърмейн Дефоу и Мартин Питърс. След този успех Англия остава само с две загуби от последните си 28 мача (22 победи) на „Уембли“, докато Хърватия продължава да няма успех на този стадион от 2007 г. (3:2). "Трите лъва" и Португалия, вече си осигуриха участие във финалната четворка и остава да се определят и другите два 1/2-финалисти за турнира идното лято, като най-големи шансове затова от Група 1 на Лига А имат Холандия и Франция, а от Група 2 - Белгия и Швейцария.

Аут за домакините беше Джордън Хендерсън, който получи травма преди двубоя, а за финалистите това лято от световното не игра Иван Ракитич.

Срещата започна с много високо темпо и голям заряд. Във втората минута се създаде напрежение пред вратата на домакините, след като една върната назад топка към Пикфорд затрудни стража. Той не изчисти добре, а кълбото падна на крака на Ребич, който стреля в аут. Десет минути по-късно англичаните отговориха. Хари Кейн успя да овладее в центъра и преодоля бранителите на Хърватия с добър пас към Стърлинг. Той се измъкна с много мощен спринт зад отбранителната линия на „ватрените“ и излезе очи в очи срещу Ловре Калинич. Стражът обаче скъси ъгъла и успя да отбие шута на Стърлинг в корнер.

В 25-ата минута Чилуел стреля от дистанция по диагонал, но Калинич отново се намеси добре. В следващите минути играта се успокои и двата тима заиграха по-предпазливо.

Пет минути преди края на първото полувреме Чилуел центрира балонно пред вратарското поле. Там вратарят на гостите увисна, а топката падна върху крака на Баркли, който шутира от воле, но не успя да намери целта.

Втората част започна ударно за Хърватия. Андрей Крамарич откри резултата в 55-ата минута. Той получи в наказателното поле, задържа без да бъде атакуван от нито един английски играч, обърна се и стреля. Рикошет в крака на Дайър направи топката неспасяема за Пикфорд. 

В 78-ата Англия вкара. Подаване корнер в наказателното поле на гостите не бе изчистено от нито един играч на Хърватия. Кълбото се добра до Кейн, който много хитро чукна под отскочилия Калинич. Топката се насочи към опразнената врата, където Лингард я добави за 1:1 с четвъртия си гол за националната селекция.

В 81-ата минута Хърватия имаше два страхотни шанса отново да вземе преднина. Вида стреля с глава от непосредствена близост, след подаване от корнер, но Пикфорд изби. Топката се върна в купа от играчи, където отново Вида стреля силно, но Лингард бе на голлинията и изби.

Пет минути преди края "Уембли" изригна, след като Хари Кейн засече центриране от пряк свободен удар и донесе успеха на домакините прекъсвайки сушата си от 8 мача без попадение. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай