Канят Балъков в ЦСКА 1948

Легендата става треньор на тима

Канят Балъков в ЦСКА 1948 | StandartNews.com

Легендата на българския футбол Красимир Балъков е спряган за треньор на ЦСКА 1948, съобщи БЛИЦ, позовавайки се на сигурни източници. 
Както вече стана ясно, новакът в efbet Лига търси заместник на досегашния си наставник Йордан Юруков, който не разполага с необходимия лиценз "ПРО", за да води "червените" в елита на българския футбол.
 Ръководството на ЦСКА 1948 проучва възможността да назначи Балъков, който в момента е в Германия.
Треньорската кариера на легендарния халф на Щутгарт е доста богата и в нея личат престои начело на швейцарските Грасхопър и Санкт Гален, както и германския Кайзерслаутерн и хърватския гранд Хайдук (Сплит). У нас героят от САЩ`94 беше начело на Черноморец (Бургас), Литекс и Етър, а за последно води националния отбор.

В началото на другата седмица предстоят разговори и след тях ще стане ясно дали Балъков ще се завърне в България като треньор.

БЛИЦ се свърза със спонсора на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов, който нито потвърди, нито отрече новината.

"Да, ще имаме нов треньор. Данчо Юруков няма лиценз "ПРО", а ние като коректен клуб никога няма да сложим някой, на който да се ползва лиценза. Данчо ще бъде помощник на новия старши треньор и ще премине обучение за "ПРО" лиценз", обясни Найденов.

"Но за тези неща се обръщайте към Добрин Гьонов. Доколкото чувам от спортно-техническото ръководство, отборът ни ще е по-добър от миналия сезон", продължи благодетелят на новака в efbet Лига.

"Мнениeто ми за ЦСКА остава непроменено - ЦСКА трябва да е един и да бъде на феновете. Това е виждането ми като фен. Сигурен съм, че в бъдеще ЦСКА ще бъде на феновете, а не на един, двама или трима. За нашите географски ширини това е по-добрият модел. Вече 30 години гледам футбол, това са наблюданията ми. Има само едно изключение - Лудогорец, който трябва да бъде пример за всички", добави Цветомир Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай