Извънредно: Отложиха Ролан Гарос!

Логично защо - заради пандемията

Извънредно: Отложиха Ролан Гарос! | StandartNews.com

Едно от най-важните спортни състезания за годината е отложено. Отново, както и миналата пролет.

Причината е ясна - пандемията.

Лошото е, че Ролан Гарос бе отложен за втора поредна година.

Причината за решението на френската тенис федерация е влошилата се през последните седмици здравна ситуация във Франция и високият брой заразени с COVID19 на територията на страната.

 Тази сутрин френският "Екип" информира, че тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция ще бъде отложено с една седмица, а малко по-късно информацията бе потвърдена от организаторите чрез изявление, публикувано в социалните мрежи.

Това означава, че турнирът ще се проведе от 30 май до 13 юни, а не в периода 23 май – 6 юни, както бе планирано първоначално. Квалификациите за основната схема на надпреварата ще започнат на 24 май.

Подобно на миналогодишното 5-месечно отлагане обаче сега също ще се стигне до сериозни противоречия, тъй като с новите дати втората седмица на Ролан Гарос ще се застъпи с три турнира на трева – в Щутгарт (ATP), Хертогенбош (ATP и WTA) и Нотингам (WTA).

Все още не е ясно дали въпросните турнири ще се проведат на първоначално планираните дати или също ще бъдат отложени, но според "Екип" те ще получат финансова компенсация от френската федерация.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай