Иванов: Проверяваме цялостната дейност на БФС

Според него охранителната фирма на стадион "Локомотив" не си е свършила работата по време на спортното мероприятие

Иванов: Проверяваме цялостната дейност на БФС | StandartNews.com

Нашите действия, освен тези, които бяха извършени миналата седмица, продължават и то не само на територията на София, а въобще в цялата страна. Когато сме готови и има повдигнати обвинения, ще кажем. Проверяваме цялостната дейност на Българския футболен съюз.

Това каза на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Иванов припомни, че по разследването за икономически престъпления на БФС има образувано досъдебно производство, но отказа да даде подробности.
„Всички дейности, които се извършват в момента, са под ръководството на наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура и затова не искам да влизам в конкретика, нямам разрешение от него да давам подробности“, обясни гл. комисар Иванов.

Главният секретар на МВР коментира и възникналите груби нарушения на обществения ред след футболната среща между отборите на „Локомотив“ - София и „Хебър“ - Пазарджик в събота.

Така наречените стюарди - служителите на частна охранителна фирма, според нас категорично не са си свършили работата, бе категоричен Ивайло Иванов.

Той отбеляза, че от МВР имат договорни отношения за охрана на спортни мероприятия с повечето големи столични отбори и посочи, че дори при отсъствие на такива, МВР отново се включва в опазването на обществения ред.

„Клубът-организатор е длъжен да информира МВР и съответната община на територията, на която се провежда спортното мероприятие, за провеждането му. Преди всяка среща се прави анализ от нас и когато се прецени, че срещата е с висока степен на обществена опасност и съществуват рискове за обществения ред, даже и да не искат самите клубове, ние се намесваме. Дори и да нямаме сключен договор за охрана на самото мероприятие, както е било на въпросната среща, е имало наши сили по територия, които наблюдават придвижването на феновете и гарантират обществения ред, но извън стадиона“, добави той.

Иванов напомни, че един от задържаните, на когото е повдигнато и обвинение, е изпълнителният директор, а и служител по сигурността на „Локомотив“ - София.
„Не искам да обвинявам и самите фенове, защото те са се подвели от своето ръководство. Нормално е хората, които са съпричастни и обичат клуба, като видят своите ръководители да действат така, те се увличат и са подвластни на емоцията“, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай