Италия се радва - имаме нови любимци!

Играта на скуадра-та била наслада

Италия се радва - имаме нови любимци! | StandartNews.com

Италианските фенове на футбола са във възторг. Лятото вече е рекордно за Италия на Роберто Манчини. В 38 мача адзурите никога не бяха вкарвали 3 гола на европейско, но сега вече го сториха цели два пъти срещу Турция и Швейцария, при това със сухи мрежи. Вкараха 7 попадения в груповата фаза - също невероятно за тях.

Селекционерът е зает да развенчава италиански традиции, но трансформацията не е просто случайност, а реконструиран подход. Откакто се провалиха в баража за Мондиал 2018 срещу Швеция, адзурите не можаха да вкарат гол в само 3 срещи, а в евроквалификациите се развихриха с 37 попадения в 10 двубоя. Повече отбеляза само Белгия - 40, пише goal.bg.

Когато ги питат каква е магическата формула, отговорът може да ви разочарова: „Този отбор няма никакви тайни, а просто ентусиазъм на терена, както и извън него. Ние сме компактна група”, настоява халфът Николо Барела. В друго свое изказване същият играч разсъждава върху факта, че се познава с някои от съотборниците си от 15-годишна възраст.

Затова и връзките вътре в тима са силни и очевидни по безброй малки причини. При Чиро Имобиле и Андреа Белоти например приятелството надвишава тяхното лично съперничество. Докато се състезават само за едно място на върха на атаката в стартовите XI, те са избрали да споделят една и съща стая на базата в Коверчано.

В отворено писмо, което изпрати в навечерието на турнира, селекционерът Манчини обеща тимът му да стъпи на терена „безгрижно като дете, което тепърва започва да играе футбол”. Точно този е духът, който е завладял скуадрата:

Оптимизмът сега се основава на много повече от това, което ще се постигне това лято, защото на хоризонта се вижда изцяло ново поколение и за следващите първенства.

Известна заслуга може да принадлежи и на самия Саки, който бе координатор на младежките отбори в продължение на 4 години. Тогава той каза, че Италия трябва да копира Испания, където „феновете няма да ръкопляскат, ако играеш лошо и спечелиш”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай