Гришо срещу Камерън Нори пряко по Max Sport 1

Двубоят е втори за петъчната програма на Корт 1 и се очаква да започне след 18:30 часа

Гришо срещу Камерън Нори пряко по Max Sport 1 | StandartNews.com
  • Двубоят за титлата в тежка категория между Стипе Миочич и Франсис Нгану е короната на UFC 260 в ранните часове на неделя по MAX Sport 2

Григор Димитров започва участието си на първия ATP Masters 1000 турнир за годината – този в Маями, директно от втория кръг, а негов съперник ще бъде британецът Камерън Нори. Двубоят е втори за петъчната програма на Корт 1 и се очаква да започне след 18:30 часа, като ще се излъчва пряко по MAX Sport 1.

Досега Димитров и Нори не са се изправяли един срещу друг, като победителят от този двубой ще се изправи в третия кръг срещу някой измежду представителите на домакините Маркос Гирон или Тейлър Фриц.

Първият ATP Masters 1000 турнир за годината започна в средата на седмицата, като прави впечатление, че някои от най-опитните и доминиращи състезатели в тура пропускат надпреварата в Маями. Сред тях са Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер, Стан Вавринка и Анди Мъри. Тяхното отсъствието автоматично прави фаворити за титлата по-младите играчи като Данийл Медведев, Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Александър Зверев, а защо не и поставеният под №9 в турнира Григор Димитров.

Заради пандемията през 2020 г. Мастърс надпреварата в Маями не се състоя, като последният шампион тук е Роджър Федерер през 2019 г. Освен мачовете на Григор Димитров, MAX Sport 1, ще излъчи всички най-интересни двубои от турнира чак до финала на 4 април. 

Освен емоциите около мачовете на Григор Димитров, MAX Sport е подготвил и други спортни зрелища на феновете. UFC 260 се очертава като една от най-зрелищните галавечери на ММА организацията, като основният мач ще е за титлата в тежка категория между шампиона Стипе Миочич и камерунеца Франсис Нгану. От лятото на 2018 г. 38-годишният Миочич има едва два мача в октагона, но и двата бяха страхотни зрелища – две победи срещу Даниел Кормие в шампионски битки в тежка категория. От своя страна Нгану е в серия от победи с тежки за съперниците му нокаути, като особено впечатляващ камерунецът беше срещу Жаирзиньо Розенструик, когото той нокаутира за 20 секунди в последния си двубой през май 2020 г. Преди 3 години Миочич и Нгану отново се биха за пояса и въпреки че африканецът беше фаворит, Миочич доминираше в клетката и спечели със съдийско решение.

За съжаление на феновете друг двубой за титла, предвиден за UFC 260 между Александър Волкановски и Брайън Ортега отпадна, но все пак подглавната битка за вечерта в полусредна категория между бившия шампион Тайрън Уудли и Висенте Луке също обещава да е страхотно зрелище. Мегасъбитието UFC 260 ще се излъчи пряко по MAX Sport 2 в неделя от 05:00 часа.

Сезон 2021 в MotoGP стартира ударно с надпреварата за Гран При на Катар тази неделя от 19:30 часа пряко в ефира на MAX Sport 2. Дебютното състезание, както и целият шампионат на най-бързите пилоти на две колела ще се излъчва пряко по спортните канали на А1 и през този сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай