Гришо срещу британец на старта в Китай

Дан Еванс ще е първият съперник на Димитров

Гришо срещу британец на старта в Китай | StandartNews.com

Звездата на българския тенис Григор Димитров научи името на първия си съперник по време на турнира в Ченду в Китай. Той ще се изправи във втория кръг на надпреварата срещу неудобния британец Дан Еванс. 

Това стана ясно след изиграването на битката на островитянина от първия кръг, в която той срещна много трудности, преди да се справи с представителя на домакините Ян Бай. Въпреки че е едва 222-и в света, квалификантът даде сериозен отпор на англичанина, но в крайна сметка след 150 минути на корта преклони глава след 3:6, 6;4, 6:7 (4). 

Така 48-ият в света Еванс хвърли много пот и усилия, за да си гарантира среща с Димитров. Интересното е, че и двамата играха с Роджър Федерер на US Open, като британецът беше размазан брутално от швейцареца, докато българинът го победи и секна мечтата му за 21-и трофей от Големия шлем. 

Димитров и британеца имат само две срещи досега помежду си. Първата от тях е през вече далечната 2011 г. в Ийстбърн, където на тревната настилка първата ни ракета надделява с 2:1 сета в първия кръг (2:6, 7:6 (5), 6:4). 

Вторият им сблъсък е доста по-наскоро. Той е във Вашингтон на твърда настилка през юли 2016 г. и тогава в първия кръг Еванс надделява след 6:4, 6:4. Подобна ще е настилката и в Ченду, така че задачата на Гришо няма да е никак лесна и опонентът му не е за подценяване. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай