Гришо разкри най-голямата си цел

Първата ни ракета говори за детството, трудните моменти, ролята на семейството и любовта към тениса

Гришо разкри най-голямата си цел | StandartNews.com

Титла от Големия шлем – това Григор Димитров определи като най-голямата цел пред себе си. В любопитен разказ първата ни ракета говори за детството, трудните моменти, ролята на семейството и любовта към тениса.

„Бях много непослушно дете. Мисля, че бях на 3 години, когато майка ми ме заведе за първи път на корта. Имаше една голяма зелена стена и започнах да удрям срещу нея. Така и не успях да я победя и това наистина ме ядосваше. Веднъж дори родителите ми ме забравиха там, а аз стоях и удрях срещу стената цял ден. Постепенно баща ми стана мой треньор. Семейството ми винаги е било сплотено и сме си помагали. Финансово ни беше много трудно в началото. Понякога дори се налагаше баба ми и дядо ми да дадат цялата си пенсия, за да може да отида на турнир или да си купя самолетен билет”, споделя Гришо, предава Нова.

От спомените в детството той се пренесе и към все още неосъществените цели в тениса, с убеждението, че най-доброто за него тепърва предстои.

„Най-голямата ми цел, разбира се, е титла от Големия шлем. Когато си бил толкова близо до нея и не си успял да я спечелиш - това винаги те преследва впоследствие. Давам всичко от себе си и ако успея да се задържа в добро физическо и психическо състояние, мисля че най-доброто предстои”, смята първата ни ракета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай