Григор Димитров загуби от Джокович и отпадна от турнира в Синсинати

Снимка: wsopen.com

Григор Димитров загуби от Джокович и отпадна от турнира в Синсинати | StandartNews.com

Григор Димитров няма да може да защити миналогодишната си титла, след като загуби от Новак Джокович в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Най-добрият български тенисист падна след доиграването на мача срещу бившия номер 1 в света Джокович. Българинът отстъпи с 4:6 в решителния трети сет.

Джокович водеше с 2:6, 6:3, 2:1, когато дъжд прекъсна мача, а при доиграването сърбинът се възползва от ранния пробив в третия сет, който имаше преди прекъсването и успя да спечели срещата при доиграването.
Ключовият момент бе в осмия гейм, в който Григор имаше брекпойнт, но Джокович се спаси от сложната ситуация, взе подаването си, а след това приключи мача на свой сервис за 6:4 в третия сет.

Междувременно Хуан Мартин Дел Потро се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Синсинати след победа над Ник Кириос от Австралия със 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 6:2. В спор за място на полуфиналите четвъртия в схемата Дел Потро ще срещне белгиеца

Давид Гофен, който надигра шестия поставен Кевин Андерсон от Южна Африка с 6:2, 6:4 след час и 18 минути игра. Гофен се класира за четвъртфинал в Синсинати за първи път.

Хърватинът Марин Чилич, седми в схемата, също намери място на четвъртфиналите след победа над руснака Карен Хачанов със 7:6 (7:5), 3:6, 6:4.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай