Гонзо и компания биха Италия в Панагюрище

Тимът на Национал спечели детския турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков"

Гонзо и компания биха Италия в Панагюрище | StandartNews.com

Бивши футболни асове на България надвиха с 9:8 легенди на Италия в „Мача на звездите“ пред повече от 1000 зрители в зала "Арена Асарел" в Панагюрище. Шоуто се състоя след края на международния детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков", в който участваха над 150 малчугани от десет отбора.  Сред тях бяха и детските селекции на италианските грандове Милан и Ювентус. След 24 оспорвани мача с купата ликува  столичният Национал, разгромил на финала бургаския Черноморец, с 12:1. Победителите бяха наградени от Франко Барези и Георги Славчев.  На трето място се класира отборът на Локомотив (София).

В мача на бившите величия резултатът беше открит от легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо след страхотна комбинация с "екзекутора на петлите" Емил Костадинов. Тото Скилачи обаче бързо изравни и до края мачът вървеше гол за гол, но накрая българите имаха повече късмет пред гола. С ефектни попадения от нашите се отличиха още Дончо Донев и Бончо Генчев, а голяма заслуга за успеха имаха също Цанко Цветанов и Асен Караславов. Срещу тях излязоха Франко Барези, Стефано Такони, Диего Фикара, Стефано Еранио и останалите бивши знаменитости от Апенините.

След победата на България над Италия, турнирът беше закрит от Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД и генерален спонсор на турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай