Голяма драма довечера в Групата на смъртта

Порто, Милан и Атлетико в люта битка

Голяма драма довечера в Групата на смъртта | StandartNews.com

Гвоздеят в днешната програма на Шампионската лига без съмнение са мачовете в Група В – Порто – Атлетико Мадрид и Милан – Ливърпул.

Групата, където може би най-сирлният отбор в света в момента Ливърпул отдавна се класирал напред. Но грандът ще бъде арбитър в битката.

Порто е на полпозишън за второто място, след като има в актива си 5 точки – с една повече от Милан и Атлетико Мадрид. Всичко това означава, че драконите се нуждаят от успех, който ще им гарантира участието на 1/8-финалите. При равенство хората на Серджо Консейсао ще се надяват Милан да не вземе домакинството си на Ливърпул.

Има вариант да се стигне до изключително драматично развитие на събитията в групата. Ако дюшекчиите и италианският гранд триумфират в срещите си, те ще съберат по 7 точки, а Порто ще остане на дъното. Балансът в преките двубои между Атлетико и Милан е равен, тъй като испанците биха като гости с 2:1, а италианците триумфираха на „Уанда Метрополитано“ с 1:0. Така следващият показател, който се гледа, е головата разлика. Към момента росонерите са с минус 2, а дюшекчиите с минус 3.

Това обаче не е всичко, тъй като головата разлика на двата отбора може да бъде изравнена. Тогава се гледат отбелязаните попадения – сега тимът на Пиоли е с 5, а този на Чоло с 4.

Сметките са наистина сложни и може би до последните минути на двете срещи няма да се знае кой ще придружи Ливърпул на осминафиналите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай